Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Funkce obrazového válce a zásobníku použitého toneru + doporučení tiskárny

Dobrý den,
sháním multifunkční barevnou laserovou tiskárnu. V internetovém obchodě jsem nalezl tuto tiskárnu: http://www.alza.cz/samsung-clx-3185fn-d204033.htm# popis a tak můj první dotaz je: co si o této tiskárně myslíte? Jestli usoudíte, že není dobrá, prosím doporučte mi jinou. Tiskárnu chci využívat převážně pro tisk textů a výjímečně fotek. Dále jsem tam nalezl nadpis spotřební materiál, kde je mimo jiné napsán obrazový válec a zásobník použitého toneru. Jelikož jsem nikdy laserovou tiskárnu nevlastnil a neznám jejich funkci, rád bych se zeptal k čemu tyto věci slouží?

Za odpovědi předem děkuji.

S přáním hezkého zbytku dne

Honza

Předmět Autor Datum
Obrazový válec je ta součást, na kterou laser kreslí, co se má vytisknout. Pokud je uvedena životnos…
JoPe 30.01.2012 15:01
JoPe
Barevný laser v podstate není určený pre bežného domáceho spotrebitele. Teda samozrejme zaleží od to… poslední
Joseph 30.01.2012 15:55
Joseph

Obrazový válec je ta součást, na kterou laser kreslí, co se má vytisknout. Pokud je uvedena životnost 24000, tak to platí pro černý tisk. Barevný výtisk ubere z životnosti 4 "jednotky". Při přenosu toneru z fotoválce na papír se nikdy nepřenese 100% toneru a to co se nepřenese je setřeno do té odpadní nádoby. U některých tiskáren je prostor pro odpad přímo v cartridge s tonerem, tam pak samostatná odpadní nádoba není. Rovněž některé tiskárny mají fotoválce jako součást cartridge s tonerem, takže tam pak tento není samostatně nabízen. Na druhou stranu bývá součástí těchto barevných laserových tiskáren také samostatný přenosový pás (pokud není přímo součástí jednotky s optickým válcem). U zařízení této třídy bych o výměně čehokoliv jiného než tonerů asi neuvažoval a při potřebě nového válce bych měnil celé zařízení. Jinak ten odpad se dá většinou vysypat (nejlépe do jiné uzavíratelné nádoby) a příslušný zásobník využít znovu.

Barevný laser v podstate není určený pre bežného domáceho spotrebitele. Teda samozrejme zaleží od toho, ako si citlivý na náklady.
Je pre malé a stredné firmy, kde to servisuje externý dodávateľ, vymení co je potreba, všetko sa účtuje do nákladov a nikoho moc nevzrušujú 2-3 tis položky. Nadobúdacia cena je zámerne položená nízko, kôli odpisom.

Ak tvoja domácnosť nemá problém ako nákladovú položku, cca 2-4-6 tis na spotrebný materiál, teda podla intenzity využívania tlačiarne, menej alebo aj viac, kúp to.

U čisto čb tlače by som bez váhania laser odporučil, lepšia varianta neexistuje.
Ak chceš tlačiť naozaj, občas barevne, kúp atrament.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru