Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fólie na střeše může přijít na záklop?

Zdravím,

kvůli postupné stavbě podkroví potřebuji zvednout část střechy v délce cca 6m. Podkroví už je celé zvedlé cca o 5 šárů takže se bude zvedat jen střecha. Krokve jsou dělané ze dvou částí s tím, že ty části jsou u vazníku (jestli je to správný výraz to nevím) zbyté hřebíky. Pod tím je příčný trám ze dvou dílů, které jsou propojené jen shora prkýnkem a celé to leží na příčné traverze.

Střecha je v současné době klasická taška, ipa a prkenný záklop.

Už se na to byly dívat tři firmy a zatím každá mluví úplně jinak. Kromě různého zpevnění prošroubováním místo hřebíků a případně přidání dalších vazníků prozměnu pořádně chycených mají různé názory na to jestli zákop nechat a nebo sundat.

Jedna firma tvrdí, že fólie může klidně přijít na záklop, a druhá naopak, že záklop musí pryč protože pod fólií být prkna nemůžou. Prý tam musí být tak cca 2-3 cm mezera a potom teprve vata. Jak je to teda s tou fólií může přijít na záklop nebo a ne a co to může dělat za ostudu a případně proč.

A pokud přidáte ještě nějaké rady navrch čeho se vyvarovat a co doporučit tak budu jedině rád.

Tady ještě přikládám nějaké ty fotky
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Plž

Předmět Autor Datum
Jedna firma tvrdí, že fólie může klidně přijít na záklop, a druhá naopak, že záklop musí pryč protož…
zoul 14.06.2010 09:31
zoul
doporučím http://www.juta.cz/APLIKACNI-MANUAL_2010_souhrn.pd f studujte pak položte dotaz, pokud bud…
milan.cukrar 14.06.2010 20:02
milan.cukrar
najděte tam kontakt na pana Rypla a ten ZDARMA PŘIJEDE A PORADÍ. poslední
milan.cukrar 16.06.2010 11:12
milan.cukrar
Pokud je záklap dobrej, dřevo není ničím napadený a je zdravý, je totální blbost ho demontovat a vyh…
veckoo 16.06.2010 08:25
veckoo

Jedna firma tvrdí, že fólie může klidně přijít na záklop, a druhá naopak, že záklop musí pryč protože pod fólií být prkna nemůžou. Prý tam musí být tak cca 2-3 cm mezera a potom teprve vata. Jak je to teda s tou fólií může přijít na záklop nebo a ne a co to může dělat za ostudu a případně proč.

Ony jsou dva druhy difůzních fólií, kontaktní a bezkontaktní. Bezkontaktní fólie vyžaduje vzduchovou mezeru, jinak přestane větrat a je zle. Kontaktní fólie vzduchovou mezeru nevyžaduje, ovšem je dražší. (Viz například tady.) Proto se firmy názorově rozchází – jedna mluví o kontaktní fólii, druhá o bezkontaktní.

Pokud je záklap dobrej, dřevo není ničím napadený a je zdravý, je totální blbost ho demontovat a vyhodit! Za ten záklop bych byl naopak rád! Tedy pokud stavba není nějak staticky narušena, nepraskají obvodové zdi a není cílená tendence střechou co nejvíce odlehčit.
Milan radí dobře, čtěte, studujte, teprve pak jednejte s firmami, pochopíte s kým máte tu čest.
Případně jsou Vám k dispozici technici od Juty, kteří jsou schopní v terénu případné sporné situace posoudit a tuším, že je to poradenská služba zdarma v rámci péče o zákazníky. Stačí se tak domluvit, aby až budou mít příležitostně cestu kolem, mrkli na to. Snad se nepletu, je to už dost let, co sem o tomhle slyšel (info bez záruky --> vzneste dotaz na Juta.cz).
Imho, zrovna folie od Juty nejsou nic extra, určitě zvažte i jiné možnosti.
Milan má přehled, určitě poradí a vysvětlí případné rozdíly, výhody, nevýhody.

/edit: Počkejte až se objeví Orfík - tuším že je klempíř/pokrývač.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru