Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GMAIL seskupuje emaily, které k sobě nepatří - co s tím?

Prosím o pomoc uživatele Gmailu!

Dnes jsem zpracovávala účetnictví dvěma firmám (Alfa a Beta). Alfu jsem zpracovala dopoledne a pak jsem jim (Alfě) poslala informace v emailu nazvaném Aktuálně k 2008-01-10 . Odpoledne jsme zpracovala lejstra Betě a poté jsem Betě poslala email nazvaný Aktuálně k 2008-01-10 , tedy se stejným názvem. Každý email jsem samozřejmě posílala na jiné emailové adresy v jiném čase a každý email měl i jiný obsah. Nicméně Gmail zřejmě usoudil, že ty emaily patří k sobě a seskupuje mi je. Takže pod štítkem "Alfa" mám oba emaily, tedy i email pro "Betu" a naopak pod štítkem "Beta" mám též oba emaily, tedy i email pro "Alfu". To se mi nelíbí :-/

Prosím, jak přimět Gmail, aby neseskupoval emaily, které k sobě nepatří? Lze ty nevhodně seskupené emaily nějak ručně "oddělit" a každému emailu dát jen ten štítek, který mu patří?

Podobný problém jsem měla už víckrát. Např. před Vánocemi jsem posílala emaily na různé adresy s předmětem PF 2008. Různí lidé mi pak odpovídali, někteří jen přáli, jiní psali zajímavé věci, které bych chtěla archivovat, některým jsem pak odpovídala a rozvinulo se vícero konverzací na rozličná témata. Jenže Gmail mi seskupil všechny odpovědi s předmětem PF 2008 dohromady, takže nemůžu konverzaci s člověkem XY označit štítkem XY - a konverzaci s přáteli MN označit štítkem MN. Při označování nějakého emailu s předmětem PF 2008 to Gmail vždycky pochopí tak, že tím štítkem označuju všechny konverzace s předmětem PF 2008.

Prosím, dá se s tím něco dělat? Přehlédla jsem někde nějakou volbu? Děkuji předem za odpovědi.

PS: Ještě upřesňuju, že všechny uvedené nevhodně seskupené emaily jsem posílala z mých jiných emailových adres (např. z firemní adresy) a na Gmail šla skrytá kopie pro archivaci. Nevím, jestli by nastal stejný problém, kdybych všechny emaily odesílala z Gmailu. Firemní poštu ale musím odesílat z firemního emailu, takže rada "posílej vše jen z Gmailu" by nepomohla.

Edit: Vyzkoušela jsem odesílání emailů se stejným předmětem z mého Gmailu na různé adresy. Funguje to správně - pokud je odesílatelem Gmail, tak to neseskupuje emaily, které k sobě nepatří. Problém se tedy týká jen emailů posílaných z jiné než Gmailové adresy. Je to chyba Gmailu nebo jeho vlastnost? :-D

Předmět Autor Datum
Tato věc mi také vadí, ale v současné době zřejmě není řešení. V nápovědě Gmailu jsem nalezl: Improp…
Georg44 13.01.2008 10:48
Georg44
Ahoj Jirko, děkuju za snahu pomoct. Ptala jsem se též v diskusní skupině Gmailu a tam mi taky nikdo… poslední
Eva_M 13.01.2008 13:24
Eva_M

Tato věc mi také vadí, ale v současné době zřejmě není řešení.
V nápovědě Gmailu jsem nalezl:
Improper message threading
Gmail considers a number of factors when grouping messages into conversations, but from time to time messages are improperly grouped or separated. At the moment, Gmail doesn't offer the functionality to manually separate or group these conversations.

Ahoj Jirko, děkuju za snahu pomoct. Ptala jsem se též v diskusní skupině Gmailu a tam mi taky nikdo neporadil, co s tím. Tedy - dopředu se tomu lze vyhnout tak, že budu dávat pozor, aby u emailů nebyl stejný předmět. Ale zpětně se s tím (zatím?) asi nic dělat nedá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru