Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GPL 2 a odstranění copyrightu

Zdravím,

prosím o radu - lze u php aplikace, která je šířená pod GPL 2, po jejím nainstalování na server měnit kód do takové míry, že z něj lze odstranit i patičku či zmínky o balíku z kterého vychází?

Příklad: stáhnu si redakční systém v PHP pod GPL 2 a měním jeho kód. Musím zachovat patičku s něčím jako "postaveno na redakčním systému XXXX" nebo mohu toto odstranit?

Chápu, že pokud bych sw dále šířil a nabízel ke stažení, musím toto zachovat a přiložit licenci GPL2, ale jak je tomu v případě užití aplikace třeba právě na serveru ?

Díky, nejsem z toho moc moudrý.

Předmět Autor Datum
pokial vytváraš novú modifikovanú aplikáciu na základe cudzieho kodu,musíš tam ponechať pôvodnú lice…
audax 06.12.2011 23:42
audax
i když ji pouze provozuji na serveru a nenabízím dál ?
Slepej 07.12.2011 13:29
Slepej
samozrejme,veď použiješ spolu s Tvojou modifikáciou aj časti kodu,ku ktorým má autorské právo niekto…
audax 07.12.2011 14:03
audax
tomu právě moc nerozumím, server posílá výstupy, takže mě napadá i jiný pohled, podobný např. že by… poslední
Slepej 07.12.2011 14:11
Slepej

pokial vytváraš novú modifikovanú aplikáciu na základe cudzieho kodu,musíš tam ponechať pôvodnú licenciu a zmienku o pôvodnom kode,na ktorom vznikla Tvoja modifikácia,modifikovaná aplikácia to nemusí mať vyznačené v názve ale spomenuté v obvyklej kolonke "O aplikácii",k takto modifikovaným aplikáciám sa prikladá aj pôvodná licencia pôvodného kodu,na ktorom je postavená modifikácia...

samozrejme,veď použiješ spolu s Tvojou modifikáciou aj časti kodu,ku ktorým má autorské právo niekto iný a zvlášť v prípade serverového použitia,keď v podstate sprístupňuješ kod iným,ktorí by sa mohli na Tvoj server pripojiť a aplikáciu,ktorá je postavená na cudzích použitých prvkoch aj nejako použiť,serverové použitie v podstate znamená a predpokladá využívanie aplikácií spôsobom server-klient,čiže de facto sprístupnenie obsahu servera iným klientom,takže tam musí byť nejakým spôsobom zachované to,že aplikácia obsahuje aj časti kodu,ktoré sú distribuované a používané v súlade s nejakou licenciou a ktorých autor je iná osoba,než autor modifikovanej aplikácie,ktorá tento iný kod alebo jeho časti používa

tomu právě moc nerozumím, server posílá výstupy, takže mě napadá i jiný pohled, podobný např. že by na každé stránce vztištěné z GPL office programu musela být uvedena patička.. něco jiného je, kdybych já dále takový program distribuoval..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru