Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GTA IV. požadavky na hardware

Dítě se mi zbláznilo do GTA IV kerá má vyjít někdy v úterý. Sám hry moc nehraji (nejoblíbenější Max Payne - to už je hodně dávno). Když jsem si přečetl požadavky ( http://www.gta4.net/news/4135/recommended-pc-specif ications-for-gta-4/ ) byl jsem docela dost překvapen, hlavně nároky na procesory- minimální dvojjádrovy a optimální dokonce čtyřjádrovy. Přestal jsem sledovat požadavky na hry, jen sem tam se na něco zajímavýho podívám (třeba crysis). Pro mě je to docela velká změna. Měl jsem pocit že na současné hry stačí lepší jednojádrový procesor max. dvojjádro. Už dřív jsem uvažovat o novějším, levnějším pc na základě athlonu X2 6000+ v domnění že to bude dostatečné pro většinu i budoucích her ale tady je to jen něco málo lepší než minimální konfigurace. Jen bych rád věděl jestli je tomu skutečně tak (i když chápu že ptát se na hru která má teprve vyjít je předčasné a trochu pošetilé) a jestli se jedná o nějaký hromadnější trend v novějších hrách.

Předmět Autor Datum
Těm požadavkům bych věřil-viděl jsem pár videí a vypadá to velice dobře. Na nové hry dnes jednojádro…
vlk56 30.11.2008 09:44
vlk56
No nebudu sprostý, tak doporučené požadavky komentuji slovy "něco je špatně". Jednojádro na nové hry…
Depaje 30.11.2008 09:55
Depaje
Tak jsem se koukal celej den po procesorech a nemám tušení jestli bude lepší koupit čtyřjádro (q 930…
zdenekhribek 30.11.2008 17:39
zdenekhribek
no podle mě moc ani na procesoru nezáleží pořád mam jen "blbý" jednojádro ale jsem s nim velice spok…
joint007 30.11.2008 17:50
joint007
Taky mám podobnou zkušenost, asi nemá smysl něco hledat teď, raději počkám až budou nějaky zkušenost… poslední
zdenekhribek 30.11.2008 18:02
zdenekhribek

Těm požadavkům bych věřil-viděl jsem pár videí a vypadá to velice dobře. Na nové hry dnes jednojádro nestačí. Ten Athlon X2 6000+ by měl GTA IV v klidu utáhnout, ale nejsem HW expert, tak si radši počkej na odborníky.

Každá nová hra už v této době vyžaduje velmi výkonné PC, aby se dala bez problémů a koukatelně hrát.

No nebudu sprostý, tak doporučené požadavky komentuji slovy "něco je špatně". Jednojádro na nové hry sice stačí, ale optimální je silnější dvojjádro, které navíc musí "utáhnout" lepší grafiku. A zatímco trend nových her je nějaké to dvojjádro + lepší a lepší grafika, u GTA4 doporučujou X3 / 2 Quad + přes rok starou vykopávku na grafiku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru