Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GTA San Andreas Mouse and Audio fix

Asi většina z vás, kteří vlastní modernější základní desku, zvukovku mají problém v GTA Sa se zvukem a myší.

ZVUK:

Zvuk lze na XP fixnout velice snadno, Windows tlačítko+R a do pole spustit zadejte dxdiag.
V kartě zvuk je dole Funkce rozhraní DirectX. Tam zvolíme možnost Základní nastavení. Toto by mělo opravit rozdělení zvuku na pravý a levý kanál a vypadnutí zvuku při dešti. Bohužel však nějaké praskání slyším. U 7 a Vist, ale bohužel nevím jak toto opravit

MYŠ NEREAGUJE (NE)POMŮŽE ESC

Tento problém má asi hodně lidí. Někdo ho vyřeší vracením do menu (ESC) a potom je to nezlobí a hrajou, ale některým toto nepomáhá vůbec a nebo po pár stisknutí ESC jim hra zamrzne. Na internetu jsem našel řešení pro všechny uživatele Windows (XP/Vista/7). Stačí zaškrtnout položku kompability pro Windows 98. Toto však udělá další neduh (alespoň pro mne). Ve hře nelze skákat, teda "Shift" vypadá nefunkční. Toto by měla řešit knihovna DINPUT8.DLL kterou si můžete stáhnout na internetu (stačí použít Google). Knihovnu stačí vložit do složky kde máte nainstalované GTA San Andreas a nemusíte nic nahrazovat v systémových knihovnách apod. Po to co jsem to udělal jsem nezaznamenal crashnutí hry a nebo výpadek myši (POZOR ! Knihovnu dávejte pouze do složky s hrou, protože nahrazení systémové by mohla znehodnotit ovládání myši v ostatních hrách)

Předmět Autor Datum
mě když nejde ta myš tak chci mít nákej mod například něco dělat s DYOM modem ale když jsem si dal t…
EzioAuditore 05.02.2013 19:35
EzioAuditore
S tou myší to FUNGUJE
ONDRA5230 27.04.2013 07:52
ONDRA5230
a když mám win 8 a už nemám v problémech s kompabilitou win 98 ale jen win xp 3pack bo co ?
Juryseek 22.11.2013 22:02
Juryseek
Tak vyzkoušej tu možnost se souborem DINPUT8.DLL (viděl jsem více verzí toho souboru, netuším, ktero…
L-Core 13.12.2013 18:31
L-Core
Na funkční myš pomáhá ve správci úloh zatržení spřažení na 1 jádro. Bohužel se to musí opakovat při…
Kolikos 13.12.2013 18:40
Kolikos
Kdysi, když jsem bojoval se System Shockem 2 na WinXP (než GOG vydal fungující verzi), tohle spřažen…
L-Core 13.12.2013 19:02
L-Core
Zkusil jsem si to stáhnout, a jako jediný pomohlo :3 Díky :) poslední
Witz 31.01.2015 13:05
Witz

mě když nejde ta myš tak chci mít nákej mod například něco dělat s DYOM modem ale když jsem si dal tu kompabilitu windows 98 tak sem ten mod jakoby neměl ale když to zapnu bez kompability tak to normálně de jak má udělat aby ten cleo mod šel i normálně stou kompabilitou?

Tak vyzkoušej tu možnost se souborem DINPUT8.DLL (viděl jsem více verzí toho souboru, netuším, kterou přesně..)

Já se teď s GTASA drbal na W7/64. Mám jak krabicovku (1.00, patch 1.01), tak steamovku (3.00). Nejprve jsem zkoušel Steam, myš také zlobila. Nainstaloval jsem tedy krabicovku (vč. patche 1.01), nainstaloval češtinu, nastavil spouštěcí soubor (zástupce na ploše) na kompatibilitu s Win98/ME a hra drží.

:!: Akorát se změní uložiště hry (save, nastavení), nově je v adresáři c:\Users\Public\Documents\GTA San Andreas User Files\

:?: Mám dojem, že savy verze na Steamu nejsou kompatibilní s původní hrou. Abych ztratil postup 100% + všechny školy na zlatou, to opravdu nechci, proto jsem zůstal u krabicové verze. Pokud to někdo se steamáckou verzí hry chce vyzkoušet a ověřit, tady je moje sestava uložených her z verze 1.01. Dejte sem pak výsledek.

Kdysi, když jsem bojoval se System Shockem 2 na WinXP (než GOG vydal fungující verzi), tohle spřažení řešila trvale jakási utilita, "affinity manager" nebo tak nějak. Stačilo jednou nastavit.

Už ji nemám, protože SS2 v nové verzi problémem vícejádrových CPU už netrpí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru