Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Garaz - vyspadovani

Garaz chci vyspadovat k vratum. Kolik je tam potrebny rozdil vysek u vrat vresus na konci garaze, garaz je dlouha 6m staci 2cm ci 4cm, tak aby se to dalo normalne pracujci firmou zrealizovat, tak ze tam ten spad bude po cele delce a voda z odtavajiciho snehu v podvozku potece spolehlive ven z garaze? Dum je ted ve stadiu pred instalci izolaci podlah, nad hydoizolaci v garazi, je tam k dispozici 11,5cm u vrat- max 15,5cm na druhe strane graze. Premyslim ale, ze bych ty vrata o 2cm zvedl. Kanalizace v garazi neprivedena.

Předmět Autor Datum
Aby voda tekla spolehlivě viděl bych to na spád alespoň 2%. Tj. 2cm spádu na metr délky. Ani tady by…
sHpy00n 21.10.2012 12:01
sHpy00n
přesně tak, navíc takový sníh nalepený na spodku auta má tendenci neodtát na autě, ale odpadnout jak…
touchwood 21.10.2012 12:53
touchwood
Dik za rady. Vzhledem k tomu, ze pred vraty hrozi, ze mi to udela ledovku, a navic muze primrznout g…
Hugo.Hammer 22.10.2012 12:31
Hugo.Hammer
pokud máš na mysli "kanálek" typu poklop kanálu (kanálová vpusť) na ulici (nikoli kanálový žlab), pa…
touchwood 22.10.2012 13:05
touchwood
Jasne dik. Mam na mysli kanalek s mrizi ala 15x15cm ci kruh plus roura do kanalizace. Garaz bude opr…
Hugo.Hammer 22.10.2012 13:41
Hugo.Hammer
Mate nekdo ideu, jaky typ kanalu (tvaru jako kanal na ulici, rozmeru mensich ala 15x15cm, ci kruhovy…
Hugo.Hammer 23.10.2012 07:51
Hugo.Hammer
Nevím přesně, co myslíš, ale běžně se používá např. toto. Prohlédni si jejich stránky a určitě si ta… poslední
rokator 23.10.2012 11:02
rokator

Aby voda tekla spolehlivě viděl bych to na spád alespoň 2%. Tj. 2cm spádu na metr délky. Ani tady bych si ale nedělal iluze že voda skapaná z auta vyteče před garáž. To se dřív cestou rozteče po ploše a dost možná odpaří. A i kdyby, celkem pravděpodobně se zarazí o přimačklou gumu na vratech takže z garáže vyteče jen omezené množství.

přesně tak, navíc takový sníh nalepený na spodku auta má tendenci neodtát na autě, ale odpadnout jako hrouda hnusu, a teprve na podlaze roztát. (takže na takto mírném spádu to bude dělat kaluže okolo kusů sněhu/ledu).

Z mého pohledu je lepší spádovat nadvakrát - od stěn ke středu (pod auto), kde se utvoří stružka a samotnou stružku vyspádovat směrem ven (nebo do kanáku).

Dik za rady. Vzhledem k tomu, ze pred vraty hrozi, ze mi to udela ledovku, a navic muze primrznout guma vrat k podlaze. Mam aktualni predstavu, ze bych to chtel resit kanalkem ve stredu garaze, ne zlabem. Je to vubec resitelne pri vysce 11-12cm? Jak to nejlepe provest aby nebyly problemy pri kolaudaci? (co tam namontovat pro kolaudaci a jakou upravu provest po..., tak aby s tim bylo co nejmin prace)

pokud máš na mysli "kanálek" typu poklop kanálu (kanálová vpusť) na ulici (nikoli kanálový žlab), pak vyspádování musí jít ze všech stran právě k tomuto kanálu, tj. se bude genometricky jednat o nizoučký pětistěn alias čtyřboký jehlan, jehož vrchol bude v místě kanálu.

Od kanálku vést trubku (klidně relativně malého průřezu) ven, a ideálně vyústit do svodu dešťové vody - předpokládám, že garáž bude opravdu jen garáž a nikoli dílna, kde se budou vypouštět oleje apod.

edit: je-li garáž pod úrovní terénu (např. v některých RD), nezbude nic jiného, než tu vodu odčerpávat...

Jasne dik. Mam na mysli kanalek s mrizi ala 15x15cm ci kruh plus roura do kanalizace. Garaz bude opravdu jen garaz, kam budu dene zajizdet vyjizdet autem, proto chci kvuli zimne ten kanalal. Mel jsem predstavu ze do napojim do kanalizace napr na WC za zdi od garaze. Ted jde o to jak to udelat aby prosla/vyhovela kolaudace, a aby s tim bylo co nejmin prace na zpovozneni po kolaudaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru