Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GeForce 7600 GS vs. Win XP

Zdravím.Potřeboval bych poradit s tímto problémem: Mám tuto grafickou kartu: http://www.gigabyte.cz/Products/VGA/Products_Overvi ew.aspx?ProductID=2334 a poté, co jsem začal používat operační systém Win XP Sp1, objevují se mi problémy s "poškozenými" texturami ve hrách. Problémy u cca třetiny her přestaly poté, co jsem nainstaloval nejnovější ovladače, u ostatních problém přetrvává.Dříve jsem používal Win 2000 Prof. Sp3 a s kartou nebyl jediný problém (kromě obligátního přehřívání).Může mi někdo poradit? Předem díky.

konfigurace PC:
procesor: Sempron 2200+
operační paměť: 1GB
graf. karta: GeForce 7600 GS (viz odkaz výše)
MB: Gigabyte 7N400 Nforce 2
HD: Maxtor 160GB
zdroj: 350W (nějakej no name...)
OS: Win XP Sp1

Předmět Autor Datum
Měl jsem podobnou VGA Asus 7600GS silent,Win XP profi SP 2 a žádné problémy jsem neměl.Dle mého použ…
edas 20.11.2007 17:20
edas
Ok, zkusím nainstalovat Sp2. Co se týče výkonosti karty, tak ta jistě vysoká není, nicméně problém s…
ondra1 20.11.2007 17:33
ondra1
no a to "obligátní přehřívání" máš už nějak pořešené?
Moas 20.11.2007 18:19
Moas
To mi nepřijde jako uplně vyřešitelnej problém, můžu jen mírnit. Karta je ještě stále v záruce, takž…
Ondra1 21.11.2007 14:52
Ondra1
Nemusis montovat vetrak rovno na grafiku ale da sa umiestnit ho niekde blizko grafiky tak, aby fukal…
MM.. 21.11.2007 14:59
MM..
Přímo na ten chladič jsem ho chtěl namontovat proto, že mi to přišlo jako nejlepší umístění pro odvá…
Ondra1 21.11.2007 15:07
Ondra1
vetrak sa vzdy smeruje tak aby fukal smerom na komponent ktory ma chladit. Je to dane tym ako prudi… poslední
MM.. 21.11.2007 15:32
MM..

Měl jsem podobnou VGA Asus 7600GS silent,Win XP profi SP 2 a žádné problémy jsem neměl.Dle mého používat Win XP bez SP 2 je odvážné.Karta také není v dnešní době výkonostně nahoře,nové hry půjdou v nejmenších detailech.

Ok, zkusím nainstalovat Sp2. Co se týče výkonosti karty, tak ta jistě vysoká není, nicméně problém se objevuje výhradně u her méně graficky náročných (Mafia, FIFA 2005,...) a třeba Call of Duty 2 jede bez problémů.

To mi nepřijde jako uplně vyřešitelnej problém, můžu jen mírnit. Karta je ještě stále v záruce, takže nechci dělat žádný vylomeniny, aby mi případně uznali reklamaci. Nicméně jsem tam dal teplovodivou pastu (bylo tam takový podivný lepidlo) - efekt byl ovšem takřka neznatelný. Tak jsem tam dal lepší vodivou pastu - efekt byl stejný. Tak jsem otevřel case a stalo se mi jen jednou, že by mi začalo tuhnout pc (cca 125 stupňů je ta hranice - ale to už není podle mě bezpečná teplota). No tak si koupím nějakej levnej větrák a přimontuju ho na ten pasivní chladič - snad to pomůže. Jinak zkusím reklamaci...
Jo a nainstalování Sp2 k těm Win XP nepomohlo - trochu jsem to tušil, protože SP má trochu jiný význam, takže kdyby měl někdo jiné návrhy, velmi bych to ocenil.

Nemusis montovat vetrak rovno na grafiku ale da sa umiestnit ho niekde blizko grafiky tak, aby fukal smerom na grafiku. Napr. nejaky 8cm alebo 12cm pomalobezny vetrak nech to nie je moc hlucne.
125° keby som mal na grafike tak volam hasicov :-) Viem ze pasivne chladene znesu viac, ale 125 sa mi zda fakt vela, asi prietok vzduchu v bedni moc nemas. Ak mas v kejse nejaky vzdusny tunel k CPU, tak ho vyhod.

Přímo na ten chladič jsem ho chtěl namontovat proto, že mi to přišlo jako nejlepší umístění pro odvádění tepla. Pokud bych umístil mimo, je lepší směrovat ho tak, aby odfukoval horký vzduch pryč (tedy kolmo ke kartě) nebo aby foukal přímo na plochu chladiče? S průtokem vzduchu v bedně to moc slavný není a nezdá se, že bych to mohl změnit :-(

vetrak sa vzdy smeruje tak aby fukal smerom na komponent ktory ma chladit. Je to dane tym ako prudi vzduch pred a za vetrakom.
Urobit nejake slusne prudenie vzduchu v kejse nie je nic zlozite, zvycajne staci vyhodit vsetky tunely a blbosti, zapchat vsetky zbytocne bocne a zadne diery a do zadu do kejsu dat dodatocny vyfukovaci vetrak. Druhy vyfukovaci vetrak je v zdroji. Vetrak vpredu nie je nutny (ja osobne som nazoru ze je to lepsie bez predneho vetraku).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru