Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aktualizace meteostanice

Zdravím, snad má někdo nějakou zkušenost.
Mámě jsem pod keř koupil meteostanici Evolve Pilot s aktualizací z internetu, včera večer to rozbalila, podle postupu od výrobce jsem to spároval a všechno šlapalo. Zkusil jsem vyndat a vložit baterky a zase se sama spojila s počítačem a stáhla si data.
S klidem jsem vypnul počítač, cca po 5 minutách tomu zmizel signál. Předpokládal jsem, že ráno to bude podobné (naskočí signál, přenesou se data). Jenže už hodinu svítí, že není signál i když je, nereaguje ani na tlačítko v "Transmit" v počítači, nereaguje na USB vysílači na "Transmit". Tváří se tak, že bych ji měl asi znovu párovat, ale přeci to musí jít jednodušší cestou, snad po mně nemůže výrobce chtít abych to každé ráno 30 minut pároval.

Předmět Autor Datum
Ahoj, koukala jsem do manuálu www.evolve.cz str 17. Je to dost nejednoznačné... Zkus v Možnostech n…
Martinka24 25.12.2011 11:00
Martinka24
USB pod proudem nemám, počítač vypínám prodlužovačkou, jediné co nechávám i přes noc je receiver. Ná…
Potkan007 25.12.2011 11:07
Potkan007
Tak vám všem doporučuji se Evolve Pilot vyhnout. Už vím, jak to funguje a kdybych to já blbec nekupo… poslední
Potkan007 25.12.2011 20:13
Potkan007

Ahoj,
koukala jsem do manuálu
www.evolve.cz
str 17.

Je to dost nejednoznačné...
Zkus v Možnostech napájení PC najít, jestli máš při vypnutí PC USB pod proudem, popř. zkus PC "uspávat" nikoliv "hybernovat" a už vůbec ne vypínat. Možná se fakt ztratí připojení z transmiteru po vypnutí PC, ale když tam jsou baterky...tak se to snad udrží v nějaký paměti.

Ovšem vařím z vody, zařízení doma nemám....

USB pod proudem nemám, počítač vypínám prodlužovačkou, jediné co nechávám i přes noc je receiver. Nápad s uspáváním počítače se mi ani trochu nelíbí.
Ona ta stanice si uloží data na týden dopředu a zobrazí pouze 4 dny, takže má rezervu. Napadlo mě, že má špatný signál, je to cca 3 metry a přes stěnu. Ale včera večer jsem ji měl ještě o 3 zdi dál a ukazovala plný signál.

Tak vám všem doporučuji se Evolve Pilot vyhnout. Už vím, jak to funguje a kdybych to já blbec nekupoval dopředu, tak jim to zajdu do krámu omlátit o hlavu a chtěl bych peníze.
Moje představa byla, že u mě v pokoji je vysílač informací, máma by měla na druhé straně zdi stanici a o patro níž venku je čidlo teploty. Když bych zapnul počítač, vyslala by se informace, stanice by se aktualizovala a nikdo by nemusel nic dělat. Říkali jsme si jak je to skvělé, že se ráno probudím, jedu někam a podívám se na počasí.
Jenže výrobce asi došel k závěru, že by to bylo příliš dobré a tak vymyslel, že aktualizace je pouze ruční a to tímto způsobem: Sundám stanici ze zdi, přinesu ji k počítači a postavím ji vedle antény (dosah tak 2 metry, pak už to vypadává), kliknu v počítači na aktualizovat počasí, potom zmáčknu tlačítko na USB vysílači a následně zmáčknu tlačítko pro vyhledání počítače zezadu na stanici. Většinou se na první pokus nic nestane, minutu hledá a potom ukáže, že není signál. Když už se tak na třetí pokus chytne, tak zmizí naprosto veškeré informace z obrazovky, rozbliká se kontrolka přenosu informací a nekecám, že to 30 minut trvá, než těch pár řádků textu přenese. Potom můžu dát stanici na stěnu a za půl dne si to zopakuju.
Jediné co funguje jak má je komunikace s externím čidlem, měření vnitřní teploty a měření tlaku. Za 900 mám tedy to, co umí budík od větnamce za 100.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru