Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gigabyte GA-P35-DS4 a pevné disky

mám uvedenou desku (verze 1.1) a dva HDD - seageate 250GB na system) a samsung 320GB na data. Mám je zapojené jako IDE (žádné AHCI nebo RAID) a v biosu takto nastavené. Když je zapojím do žlutých portů 0 a 1 (Intel) tak mě HD TUNE hlásí aktivní Ultra DMA 5. Když je zastrčím do GSATA tak HD TUNE hlásí aktivní Ultra DMA 6. Je to pěknej bordel, jelikož se všude dočítám, že řadič od intelu je na tom lépe než GSATA (Jmicron). Tak nevím jestli to mám nechat v GSATA?

Předmět Autor Datum
Neřeš to. "Based on Intel ICH5/6/7(R) controller specification, when the SATA ports that is provide…
karel 07.09.2008 10:03
karel
No:-D desku jsem měl půl roku a děláš něco blbě ty:-) Jestli chceš maximální rychlost musíš to přepn…
MM_tank 07.09.2008 11:33
MM_tank
No nevim jestli něco dělám blbě.... ale šlo mě o to že když to dám do GSATA tak se detekuje jako ULT… poslední
PEPA1 08.09.2008 10:45
PEPA1

No:-D desku jsem měl půl roku a děláš něco blbě ty:-) Jestli chceš maximální rychlost musíš to přepnout do ahci. Sice bude bootování o 15sec delší ale pak využiješ všechny výhody sata2. Režim IDE je vždy emulace. Myslím že reálný rozdíl mezi ultra dma 5 a dma6 je nula nula nic. Můžeš si to ověřit nějakým bechmarkem například crystal cpu mark.

Samsung 320 se opravdu při přenosu těm 100mbit/sec přiblíží ale jen na začátku disku.

No nevim jestli něco dělám blbě.... ale šlo mě o to že když to dám do GSATA tak se detekuje jako ULTRA DMA 6 ale rychlost v HDTachu je cca 175 MB/s (tzn. nižší) a když je dám do intelu tak se detekují jako Ultra DMA 5 a rychlost v HD Tachu je cca 230MB/s (tzn. vyšší). Proto jsem se původně ptal, jelikož v tom je bordel....
Nakonec jsem se dočetl že ta detekce ULTRA DMA 5 a 6 je u čipsetu P35 takhle normální, důležité je to porovnat v HDTAchu a tam mě vyšel lépe řadič od intelu.

Jinak necham to jako IDE , jelikož AHCI nechci z důvodu, že NCQ je dle mého názoru jen módní záležitost využitelná tak možná u serverů a hotplug (rychlé odebrání ) taky nepotřebuji... Test v HD Tachu se zapojením do ahci jsem zkoušel a vyšly mě horší hodnoty než u zapojení do ide.......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru