Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Graficka karta Intel HD

Dobrý den,

mám notebook HP ProBook 4330s kde jsou dvě grafické karty. Jedna od Intelu a druhá od AMD (7740M). Dnes jsem chtěl orientačně změřit teplotu komponentů tak jsem zkusil program CPUID HWMonitor. Když jsem přepnul grafiku na AMD tak program ukazoval teplotu, pokud ale přepnu na úspornou grafiku nebo jen surfuju po internetu (měla by být zapnutá úsporná grafika od intelu), tak se mi v programu přepne karta ale u intelácké grafiky ukazuje teplotu 0°C. Záruka mi končí za 3 dny, tak bych rád věděl, jestli ta grafická karta vůbec funguje a jestli se to dá nějak zjistit, že je funčkní a že mi třeba už delší dobu neběží jen karta od AMD. Popřípadě jestli u karty nefungují senzory a nebo jestli program nedokáže teplotu z těchto senzorů přečíst.

Díky za odpověď

loading...
Předmět Autor Datum
Jestli všechno funguje jak má a nemáš s tím žádný problémy tak bych to neřešil.
alcapone 06.08.2013 12:53
alcapone
Problémy s tím nemám a řešit se mi to nechce, ale pokud by s tím něco bylo špatně tak bych to rád vy…
Petr-Bulva 06.08.2013 13:00
Petr-Bulva
Tak u notebooku jsou vyšší teploty normální ale ne zase moc.Nemáš to náhodou zacpaný prachem?
alcapone 06.08.2013 13:01
alcapone
Nasávání i větráčky nejsou zanesené, ale notebook nebyl čištěný zevnitř 2 roky. Nechtěl jsem ho otví…
Petr-Bulva 06.08.2013 13:08
Petr-Bulva
2roky? To budeš mít vevnitř už slušnej koberec.Zanes to do servisu a nech ho pořádně vypulírovat a u…
alcapone 06.08.2013 13:12
alcapone
Tento týden to tam zanesu a pak tu pro zajímavost napíšu jaký to mělo vliv na teplotu.
Petr-Bulva 06.08.2013 22:38
Petr-Bulva
Vzhledem k tomu, že ta intel grafika je součástí CPU, tak jaká asi může být její teplota???:-p poslední
JoPe 06.08.2013 23:01
JoPe

Problémy s tím nemám a řešit se mi to nechce, ale pokud by s tím něco bylo špatně tak bych to rád vyřešil ještě v záruce. ProBook ani celé HP není zrovna vyhlášené svým chlazením. Pokud zapnu třeba war thunder, tak se teplota CPU pohybuje okolo 85 až k 95°C a to je maximální provozní teplota pro i5 100°C. Při běžném provozu CPU je okolo 50°C. Grafická karta je chlazená dobře (u War thunderu okolo 70°C)

Nasávání i větráčky nejsou zanesené, ale notebook nebyl čištěný zevnitř 2 roky. Nechtěl jsem ho otvírat abych neporušil záruku. Je pravda, že když byl nový tak to bylo úplně jiné kafe. Určitě to na to má vliv. Přemýšlel jsem, už delší dobu, že to zanesu do servisu ať mi to vyčistí (když to ještě bylo v záruce), ale pořád jsem se k tomu nedokopal. Asi bych to měl zkusit.

2roky? To budeš mít vevnitř už slušnej koberec.Zanes to do servisu a nech ho pořádně vypulírovat a uvidíš že teploty půjdou dolů.A pokud možno co nejdřív protože moc vysoký teploty,obzvlášť u notebooků dost škodí a taky by ses mohl dočkat dost nepříjemného překvapení v podobě mrtvého notebooku(A věř že oprava by stála víc než celej novej notes)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...