Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafika Intel HD

Dobrý den,

je tomu týden co jsem si pořídil tento notebook:

www.mironet.cz

Předtím jsem měl Sony Vaio, s tím to asi srovnávat nemohu, ale určitě je tento notebook lepší než třeba Fujitsu-Siemens Amilo co jsem měl také dřív. Mám ovšem takový dotaz. Oblíbil jsem si hraní Fifa 08, na všech počítačích (i na daleko horším Amilu 1703 tuším) hra běhala bez problémů. Ale tady na HP se hra co chvíli sekne, ať už hraju sám proti PC, nebo přes LAN (přes LAN se seká více). Chci se zeptat, jestli to může být grafickou kartou Intel HD?
Hledal jsem na netu, a nemůžu najit žádné parametry té grafické karty, tudíž ani co na ní půjde a co ne. Přijde mi ale divné, že daleko méně výkonější notebooky tuto hru zvládají, přitom můj probook ne. A tak si říkám jestli je to grafickou kartou nebo něčím jiným?

Na NB je vše tak jak bylo od dodavatele, disk ještě nijak zaplácaný není, programů moc neběhá...jak říkám mám ho týden...

Budu rád za každou radu

Dík

Dejvík

Předmět Autor Datum
Ahoj :D Zkoušel si menší rozlišení? Horší grafiku? Tohle není žádný dělo... A na hry podle mně tky m…
jirik15 08.05.2011 22:56
jirik15
Zkoušel. Nejmenší rozlišení, nejmenší detaily u všeho atd. :) Jj je mi jasný, že nic extra tohle fak…
dejvik 08.05.2011 23:01
dejvik
Nějak mi není jasné proč si myslíš kdovíjaká že je to grafika ten intel HD:-) Hry které ji znají jed…
MM_tank 08.05.2011 22:57
MM_tank
Jo, to určitě není :-) to je mi jasný. No na ty výkony jsem koukal a je celkem zvlaštní že by to měl…
dejvik 08.05.2011 23:08
dejvik
Skus to demo, třeba je fifa 11 víc odladěná na tu intel grafiku. Na fifu08 si určitě ani nevzpomněli… poslední
MM_tank 09.05.2011 01:32
MM_tank
Intelí grafika je sice otřesná, tvůj problém bude ale v běžících procesech. Mrkni při hraní do správ…
mif 08.05.2011 23:00
mif
Bohužel teď nemám PC u sebe, píšu z jinýho, HP mám na bytě v Praze. Běžící procesy se snažím vždycky…
dejvik 08.05.2011 23:06
dejvik
tuneup ti PC tak rozdrbe ze sa tipotom bude sekat furt :-) HP mavaju predinstalovanu strasnu kopu s…
MM.. 09.05.2011 00:27
MM..

Zkoušel. Nejmenší rozlišení, nejmenší detaily u všeho atd.
:) Jj je mi jasný, že nic extra tohle fakt není, ale udivuje mě, že to nezvládá ani takovou věc jako Fifu 08, dyž to zvládal i takovej antinotebook jako FS Amilo, a tenhle ProBook má všechny parametry lepší... Procák, RAMka atd lepší, jediný u čeho váham je ta grafika, ale divil bych se, kdyby INTEL HD nesplňoval požadovanejch paměť 64mb... tak čim to?

Nějak mi není jasné proč si myslíš kdovíjaká že je to grafika ten intel HD:-) Hry které ji znají jedou relativně obstojně, některé hry nejdou ani spustit nebo blbnou. Žádný výkon na 3d hry to z mého pohledu ale nemá.

Přímo na stránkách výrobce máš odkaz na výkony té grafiky
http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media- Accelerator-HD.23065.0.html
Fifa 11 by měla jet tak si stáhni demo a zkus.

Intelí grafika je sice otřesná, tvůj problém bude ale v běžících procesech. Mrkni při hraní do správce úloh (všichni uživatelé). Kromě hry ti bude nějaká ohavnost (osobně tipuju aktualizace či defragmentaci) enormně zatěžovat systém. Ten proces nám tu práskni.

Bohužel teď nemám PC u sebe, píšu z jinýho, HP mám na bytě v Praze. Běžící procesy se snažím vždycky utlumit, používám i TuneUP a ten jejich turborežim, kterej jak jsem koukal ty procesy vždycky zredukuje a snaží se vytřískat co nejvíc z výkonu...

A aktualizace mám vypnutý, defrag taky, říkám si, že snad není třeba defragmentovat úplně novej disk, na kterým je OS, office a pár programů od HP a google chrome :)

tuneup ti PC tak rozdrbe ze sa tipotom bude sekat furt :-)

HP mavaju predinstalovanu strasnu kopu sraciek, tak si otvor pridat-odobrat programy a zaradom to odinstalovavaj, zacni antivirakom, a pokracuj vsetkym co ma v nazve pismena HP, pripadne odinstaluj uplne vsetko co sa netyka systemu :D

Skus preinstalovat ovladace (chipset, grafika) na najnovsie z webu hp.com, directx na najnovsie z webu microsoft.com. Hru si prenastav na co najnizsie, ked sa furt bude sekat tak mas smolu intel grafiky su z hladiska 3d vykonu to najhorsie co je na trhu (vsetky horsie uz davno skrachovali, intel sa drzi na trhu len svojou marketingovou aroganciou, otazka je ze dokedy)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru