Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD nenalezen

Zdravím všechny radílky,

Rád bych Vás požádal o pomoc. Po pár měsících užívání mého pevného disku (Seagate Barracuda 7200.14, 1000GB, Advanced Format se mi začal samovolně restartovat počítač. Po restartu se mi nezobrazí pevný disk v biosu a nelze tedy načíst OS. Něco málo jsem si o této problematice četl a dozvěděl se, že by mohlo jít o vadný firmware Seagate baracuda disků. Včera se mi podařilo (po fyzickém odpojení a znovuzapojení disku) disk načíst, zformátovat a disk znovu rozjet. Nainstaloval jsem OS (W7) a pracoval s ním. Po pár hodinách došlo samovolně opět k restartu a znovu OS nenajel a disk se opět ztratil z biosu a není vidět ani při bootování. V SATA to najde pouze dvd mechaniku, ale disk ne.

Prosím tedy o radu, co mám s diskem dělat a zda-li ho mám reklamovat. Je stále v záruce. Předem se omlouvám, pokud je tu topic, kde se to už řešilo. Asi jsem špatně hledal. Zároveň prosím o co nejjednodušší odpovědi, jak postupovat dále.

Děkuji mnohokrát a přeji všem čitatelům hezký den

Předmět Autor Datum
někdy stačí dorazit pořádně napájecí kabel, někdy zase pomůže vyměnit datový kabel. A někdy je to sk…
jirka44 15.04.2014 16:58
jirka44
Pripoj ho na ten kábel, kde je mechanika. Napájací tiež.
sakraforte 15.04.2014 16:58
sakraforte
Tak pánové, vzal jsem si radu k srdci a napojil jsem HDD na sata kabelíky od mechaniky. Všechno frče…
shaggyn 16.04.2014 10:39
shaggyn
Takže soudím, že to bude asi diskem. A možno doskou. Istý si budeš až keď ich otestuješ zvlášť (ak… poslední
sakraforte 16.04.2014 11:28
sakraforte

Tak pánové, vzal jsem si radu k srdci a napojil jsem HDD na sata kabelíky od mechaniky. Všechno frčelo celý večer. Ráno jsem se vzbudil a spustil PC. Opět stejný problém, disk při bootování nenalezen, stejně tak jako v Biosu se nezobrazuje. Takže soudím, že to bude asi diskem. Je v záruce, tak asi budu posílat na reklamaci. Pokud nemáte někdo ještě nějaký jiný nápad, jak problém vyřešit. Všem děkuji za odpovědi a přeji hezký den

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru