Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HP Pavilion dv9910us - webkamera

Zdravím. V roce 2008 jsem v USA koupil notebook HP Pavilion dv9910us. Dodnes funguje celkem dobře. Bohužel v době koupě byly zrovna novinkou Visty, čili i v tomto ntb byly předinstalované. Nevím z jakého důvodu, asi vnitřní politika nebo kvůli nasírání uživatelů, HP pro tento ntb nemá podporu pro žádný jiný systém než Visty. Tenkrát (krátce po koupi) jsem s pomocí kohosi z internetu do ntb dostal XP. Vše fungovalo bezproblémově až do nedávna. To jsem se rozhodl přeinstalovat na Win7-64bit. Stále žádná podpora od HP, ale zase jsem to zvládl a vše šlape. Vše, až na webkameru. Ve správci zařízení je jedno neznámé zařízení mezi řadiči USB. Když dám automaticky najít ovladač, tak napíše, že ovladač je nainstalovaný správně, ale stále je to neznámé. Ovladač pro Vistu taky nepomůže. Dokázal by mi prosím někdo poradit jak kameru rozchodit?
Ještě doplním, že většinu ovladačů si wokna našly samy a na zbytek jsem použil ty pro Vistu. Jen ta webka nereaguje na nic.
Jako pravděpodobnou příčinu vidím nekompatibilitu kamerového modulu s Win7 nebo s 64-bit systémem, ale je to jen názor laika a hlavně nevím co s tím. Co si o tom myslí místní odborníci?
Díky za každou radu.

Předmět Autor Datum
Dnes notebooky všetkých výrobcov sú vyskládané jak Lego. Až na pár výnimiek vyrábajú sa tkz. modelov…
Joseph 26.07.2014 18:44
Joseph
Jasně. To jsem taky udělal. Hledal a našel všechny ostatní ovladače. Ale ne u HP. Klidně si tam zkus… poslední
j.ur.a 26.07.2014 23:26
j.ur.a

Dnes notebooky všetkých výrobcov sú vyskládané jak Lego. Až na pár výnimiek vyrábajú sa tkz. modelové rady, značí mají identický chipset, líšia sa drobnosťami, vybavením, čítačka odtlačkov ano/ne, webkamerka 0,3 Mpixel, 1,2 Mpixel, FireWire ano/ne, slot PCMCIA, Express Card ano/ne a pod.

Tvrdenie že podpora na HP nie je, je chybný záver. Práveže support HP je viac ako dobrý. Po chvilke vyhľadávania co potrebuješ nájdeš.

.... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru