Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hadička pro vedení plynu v laserovém přístroji (náhrada)

Zdravím vás,
do jednoho stařičkého laserového přístroje potřebuji náhradu za hadičku, která vede plyn od měřiče toku na zadní straně stroje k vyústění pro připojení vlákna vpředu. Tlak v této části vedení již není nijak velký. Hadička vypadá celkem obyčejně (5/7mm), ale její zakončení si asi sotva spíchnu doma. Takže počítám je třeba koupit hotovou náhradu. Ale kde? V prodejně vzduchotechniky? Tahle oblast mě míjí. Kdyby mě někdo uměl nasměrovat, byl bych rád. Přikládám foto. Řešit to s výrobcem už není příliš reálné.

Předem moc děkuju za rady, anarchist

Předmět Autor Datum
Koupí se hadička a koncovka se šroubením. Existují plastové i kovové, třeba pneus.htm. Snad tam není…
karel 25.02.2010 12:43
karel
Ten závit mě pochopitelně straší, protože se jedná o americký přístroj, kde jsou např. hlavy imbusů…
anarchist 25.02.2010 15:51
anarchist
Dobrý den,ten prstenec na hadičce mi připadá jako těsnící kroužek,který se používal běžně při montáž…
Lubomír 25.02.2010 13:16
Lubomír
Zajímavý postřeh, je to dost dobře možné, že ten prstenec je zmáčknutý těsnící kroužek, který za ty…
anarchist 25.02.2010 16:00
anarchist
Jen pro zajímavost,vyfoťte protikus šroubení,můj názor je takový,že je tam osazení na navléknutí had…
Lubomír 25.02.2010 20:38
Lubomír
Fotil jsem to v rychlosti a k přístroji se teď nedostanu, tak přikládám ty nic moc fotky, které jsem…
anarchist 26.02.2010 09:14
anarchist
Dobrý den,jsem tu pozdě,ale malinko jste mě nepochopil,já chtěl vidět protikus toho šroubení uvnitř,… poslední
Lubomír 26.02.2010 11:26
Lubomír

Dobrý den,ten prstenec na hadičce mi připadá jako těsnící kroužek,který se používal běžně při montáži plynových rozvodů buď hliníkový,nebo měděný,tento kroužek je dle mého názoru na hadičku dodatečně navlečen a utažením šroubení s protikusem se kroužek zamáčkne a dokonale utěsní.Můj názor je takový,vyhledejte plynaře,nevím sice jaký plyn máte na mysli,ale chtělo by to odborně spojit,pokud nemusí být trubička průsvitná,tak to dají do mědi.Jinak se s podobnými materiály zabývají i servisáci výčepních zařízení,dnes téměř vše v plastových trubičkách a šroubeníček a spojek kvanta.:-)

Zajímavý postřeh, je to dost dobře možné, že ten prstenec je zmáčknutý těsnící kroužek, který za ty roky (16) kompletně ztratil na pružnosti. Co se týče plynu, honí se tam dusík, který slouží k tomu, aby zhášel případný plamen (bronchoskopie; v gynekologických aplikacích možno použít vodu). Plyn je to netečný, drobný únik ničemu nevadí. Jenže ona hadička po těch létech rupla a to už problém představuje. Díky moc za příspěvek.

Fotil jsem to v rychlosti a k přístroji se teď nedostanu, tak přikládám ty nic moc fotky, které jsem vylovil z telefonu. Už jsem na ně zapomněl. Řekl bych, že máte pravdu. Takže v tom žádná velká věda nebude. Teď už jen zbývá koupit náhradu. Pokud bych odmyslel Karlův odkaz, kde bych mohl obecně nejlépe uspět? Potřebuju to mít v ruce dnes. Předem díky.

//edit: Když to tak znovu měřím, vnější průměr je spíš 6 a vnitřní ~4,5, takže by snad vyhověla hadička 4/6. Že bych to vyřešil návštěvou akvaristiky? Napadlo mě to už dřív, ale ještě jsem to nerealizoval. Každopádně už si poradím, díky moc za rady.

//edit: Tak vyrážím za chlapíkem z Karlova odkazu, mám ho skoro u frňáku. Jako druhou alternativu jsem si vybral plynna-media. Díky oběma za nakopnutí.

Dobrý den,jsem tu pozdě,ale malinko jste mě nepochopil,já chtěl vidět protikus toho šroubení uvnitř,jakým způsobem tam hadička dosedá.Jinak,když je to špitální přístroj,tak různých hadiček máte v provozu spousty,kapačkové právě sbírají akvaristé,včetně brzdiček průtoku vzduchu.A spousta dalších k různému využití.Jinak tyto slabé co tam máte běžně koupíte v mototechně,většinou jako benzinové,mají několik průměrů.Karlův odkaz také není marný,znám tyto systémy z práce,téměř vše rychlospojkové hadičky,čím větší tlak,tím se více hadička dotahuje do sedla a více těsní.Tam spíš bude problém dořešit ty závity,ale jestli je tam člověk od fochu,tak to vymyslí.Dělal jsem leta ve velkém provozu údržbáže,tam se na nějaké nejde to nehrálo,vše se muselo řešit ihned.Písněte jak jste pořídil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru