Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky program pre nastavenie moznosti OS Vista podobny Tweak UI?

Hladam program podobny Tweak UI pre Windows Vista. Podobnych programov je vela, ale nechcem vsetky testovat, mam cerstvo nainstalovany a nastaveny OS a nechcem to vsetko opakovat koli nejakemu programu.

Moje poziadavky:

- freeware, nie lite verzia plateneho SW
- co najviac moznosti
- jednoduche a intuitivne ovladanie
- moznost automatickeho prihlasenia - vypisania mena a hesla, ako v Tweak UI
- nastavenie pismen pre jednotky (E vzdy pre externy ESATA/USB HDD, F vzdy pre DVD)
- volitelne cesty pre rychly pristup (Favorite Links - momentalne je tam Desktop, Recent places, Computer, Documends, Pictures, Music...)
- a dalsie...

Neviem este co vsetko sa da nastavit priamo, tiez si uz nepamatam na vsetko co som zmenit pomocou Tweak UI, ale chcel by som nieco podobne. Pomozete mi prosim?

Předmět Autor Datum
Pokud vím, freeware pro Visty neexistuje. "Oficiální" (tweakui nebyl nikdy supportován) verze neexis…
Vladimir 09.05.2008 18:18
Vladimir
Skutocne nie je ziadny freeware ktory dokaze aspon zakladne nastavenia? :-(
Dreamer 10.05.2008 22:15
Dreamer
Skusal som teda sam... - Glary Utilities Free - nie uplne freeware, malo nastaveni, tie co potrebuj…
Dreamer 12.05.2008 20:02
Dreamer
změna písmen: vzhledem k tomu, že pan waic z odborného serveru o vistě s velkou slávou objevil správ…
lední brtník 13.05.2008 00:14
lední brtník
RegToy splní všechny tvoje požadavky krom "nastavenie pismen pre jednotky"- ty si nastav systémově.…
kmochna 13.05.2008 06:02
kmochna
lední brtník: Vdaka, nastavoval som to vzdy cez TweakUI, nevedel som ze sa to da aj takto, diskmgmt…
Dreamer 13.05.2008 20:26
Dreamer
Jestli je bezpečné? Pokud má někdo fyzický přístup k tvému PC, tak nikoliv. Bezpečné je šifrování po…
kmochna 13.05.2008 20:40
kmochna
Mam program, ktory sa spusti pri starte a zablokuje pocitac, takze toto problem nie je, len som chce…
Dreamer 14.05.2008 00:56
Dreamer
windows přidělí flashce první momentálně volné písmeno. xp byly poněkud pomalu chápavé; pokud už pro…
lední brtník 13.05.2008 21:11
lední brtník
Vdaka, ale mozno pre flashky nebudem potrebovat dalsi program, najskor to budem testovat... poslední
Dreamer 14.05.2008 01:04
Dreamer

Skusal som teda sam...

- Glary Utilities Free - nie uplne freeware, malo nastaveni, tie co potrebujem chybali

- Fresh UI - stovky nastaveni, ale typu - disable IE button 1, 2, 3... vacsina je len do poctu, navyse mnoho nefunguje pod vsetkymi OS, moje opat chybaju

- WinBubble - skor na vzhlad zamerany program, to co som chcel chyba

- TweakVI Basic - konecne dokaze to co chcem, ale len v platenej verzii, vsetko zaujimave je zablokovane vo free verzii

Predtym ako som zacal testovat som si spravil bod obnovenia (system restore), po testovani som ho pouzil a napriek tomu sa stalo to coho som sa najviac bal - modra obrazovka, za niekolko hodin uz 2x. :-( Novy pocitac mam len niekolko dni, ale doteraz islo vsetko ako ma, mohol to sposobyt niektory z tych programov?

To prihlasovanie asi nevyriesim, mozem heslo zrusit uplne - je to bezpecne - a je mozne potom nejak nastavit automaticke prihlasovanie, alebo to pojde samo? A co tie disky - da sa nejak nastavit aby bola DVD mechanika vzdy na F a HDD vzdy na E - a prup. USB zariadenia vzdy az na G?

změna písmen:
vzhledem k tomu, že pan waic z odborného serveru o vistě s velkou slávou objevil správce disků, tipuju že bude stačit spustit diskmgmt.msc, stejně jako už 3 verze předtím. nebo se doklikat.
mimochodem pokud si písmeno dvd napevno vnutíš tak nízko, můžeš mít problém při připojení dalšího šuplíkového disku, že ti ho ručně zapamatovaným dvd windows překryje. léta to strkám na nějaké o:, x: apod.

v xp šlo při přihlášení jako admoš nastavit buď v ovládacích panelech/uživatelé, nebo v tento pc/vlastnosti/rozšířené, který uživatel se má přihlašovat automaticky. protože záznamy v registru byly jiné pro w2000 a jiné pro xp, dá se čekat že u visty to ms opět změnil, aby se něco dělo.

RegToy splní všechny tvoje požadavky krom "nastavenie pismen pre jednotky"- ty si nastav systémově. Má tam i nahrávací mód, takže změny ukládáš rovnou do souboru reg.
--
A jak dále čtu, rada "bacha, jakýkoliv tweak (nebo určitá kombinace tweaků) může znestabilnět systém" by byla houby platná. Doporučil bych postup:
Změnit/nastavit v RegToy
Kouknout se jaký klíč změnil
Vrátit změnu zpět
Klíč vygooglovat
a číst, číst, číst.
Tím se taky naučíš strukturu registry, která není zase tak složitá a příště půjdeš do regeditu na jistotu.

lední brtník:

Vdaka, nastavoval som to vzdy cez TweakUI, nevedel som ze sa to da aj takto, diskmgmt.msc samozrejme poznam, rozdelujem a formatujem tam disky...

Ked nastavim DVD na O, externy disk na E, mam lokalne disky na C a D, na akom pismene bude ine pripojene USB zariadenie ked bude externy disk odpojeny, na E alebo na F? Ked na E, je to mozne zmenit?

kmochna:

A jak dále čtu, rada "bacha, jakýkoliv tweak (nebo určitá kombinace tweaků) může znestabilnět systém" by byla houby platná.

Takze takto - zalohoval som si system, pomocou system restore, ten mi vzdy v XP pomohol, okrem toho som tam skoro nic nemenil, viacmenej len hladal to co som potreboval, okrem toho tie programy mali vysoke hodnotenia, aj uzivatelia im davali vysoke hodnotenia... Mozno ak by niekto spomenul modru obrazovku, to by ma dostatocne vystrasilo. :-D Ale stale neviem ci to bolo koli tym programom.

Este k heslu - viem ze mozem pre svoj ucet zrusit heslo, ale - je to bezpecne? A bude potom fungovat prihlasovanie automaticky alebo musim este nieco nastavit? Ak ano, kde presne?

Mam program, ktory sa spusti pri starte a zablokuje pocitac, takze toto problem nie je, len som chcel vediet ci to nemoze zneuzit niekto cez internet.

Automaticky som myslel bez kliknutia, zvykol som si zapnut pocitac, odbehnut a ked sa vratim je uz vsetko nacitane (a pocitac je tiez zamknuty), takze len heslo zadam neskor a nemusim cakat.

windows přidělí flashce první momentálně volné písmeno.
xp byly poněkud pomalu chápavé; pokud už pro flashku nějaké písmeno používaly, a pak se na jeho místě objevil síťový disk, stalo se že potom připojená flashka nebyla vidět (šlo ve správci disků samozřejmě ručně přiřadit jiné písmeno).
aby mi písmeno flashky furt necestovalo nebo se při zapomenutí v pc necpalo kam nemá, a taky proto že xp si ze všech usb dokázaly zapamatovat jediný typ a ostatní si opísmenkovaly zas blbě, používal jsem USB Drive Letter Manager - koukám že mají i verzi pro vistu, takže sklerotický bill se od té doby moc nepochlapil.

heslo:
používám jen win2000/xp, tam fungoval tweakui nebo si jednoho vyvoleného uživatele pamatoval systém sám, případně autopřihlašování šlo taky opravit v registrech.
do vist jsem zatím neměl štěstí dloubat, a doufám že tak ještě dlouho zůstane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru