Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hardware malfunction - BSOD -

zdar, nevím jestli je to v dobré kategorii tak to dávám dle prvního slova hlášky.

Při spouštění mozilly se mi vždy objeví BSOD s hláškou HARDWARE MALFUNCTION - CALL YOUR HARDWARE VENDOR FOR SUPPORT...

sYSTÉM ZASTAVEN...

Nepsal bych si o radu na googlu je toho prahodně ale opravdu to může být nějakým nekompatibilním ovladačem, jak se uvádí nebo opravdu odešlo/odchází něco v bedně.

pozn(red):při jiných operacích to nedělá ale podle zvuku větráku něco CPU fest zatěžuje ale ve sprácvi úloh nic až na systémový úlohy který jedou na 99 není.

Dík za nějakou radu.

Předmět Autor Datum
jestli ta bsod stihne uložit dump obsahu paměti, mohl by příčinu vypsat nirsoft bsod viewer. systém…
lední brtník 02.10.2013 15:57
lední brtník
dobrej fachman od nirsoftu díky. udělal to ntoskernel a hal, takže jen to polepim s googlem. Sem se…
kamzl 02.10.2013 21:58
kamzl
ntoskernel a hal - nene, to je přímo jádro systému - co už by mělo být v těch windows stabilnější a… poslední
lední brtník 03.10.2013 07:54
lední brtník

jestli ta bsod stihne uložit dump obsahu paměti, mohl by příčinu vypsat nirsoft bsod viewer.

systémový úlohy který jedou na 99

to není normální. ve správci úloh si zobraz cestu k souboru (snad tam tomu říkají příkazový řádek), i pid procesu a případně i popis. z toho zkus zjistit o co jde.

ntoskernel a hal - nene, to je přímo jádro systému - co už by mělo být v těch windows stabilnější a odladěnější. čili toto je jen následek, ne příčina, v tomto případě bude potřeba hledat dále. (sprostými podezřelými v takovém případě bývá ovladač grafiky a antivir)

pokud se tam ukázalo více záznamů, porovnat mezi sebou, co se tam ještě objevuje za postižené ovladače. nezaškodí nakouknout do prohlížeče událostí (protokoly - systém), jestli se po zapnutí neobjevují chyby u nějakého ovladače. pro jistotu znovu přeinstalovat chipset driver k základní desce.

"ntoskernel a hal" bych chápal u systému přenesému z jiného pc. ale divné je, že se hláška o hardwarové chybě objevuje právě při startu firefoxu.
projít doplňky ff, co je tam divného. případně rovnou zkusit start bez doplňků, buď je na to nějaký zástupce v nabídce start, nebo příkaz:

firefox.exe -safe-mode

..jestli naběhne bez problému.

vyloučit nejde ani vir/rootkit, pověšený na nějakou službu, přestože ten nirsoft nic přímo nejmenuje. na to by bylo nejlepší použít některé z antivirových boot cd (případně flashku), nabootovat z toho a proskenovat disk.

edit:
když jsme u těch boot cd - nezaškodilo by nechat tam hodinu běžet nějaký memtest+ (nebo win7 má diagnostiku paměti). popis bsod tomu sice nenasvědčuje, jmenuju to jako poslední s nejnižší prioritou.

systémový úlohy který jedou na 99

a toto už se podařilo pořešit? které procesy údajně tolik vytěžovaly procesor? název procesu - a jak jsem psal, win7 umí zapnout zobrazení celé cesty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru