Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlas (zvuk) v televizi

Krásný večer.
Prosím Vás o radu, zda byste mi mohli pomoci. Přijela jsem k mamince, která hodně špatně vidí a zjistila jsem, že ji u televizoru OVP nejde zvuk. Včera vypnula televizor a dneska ho chtěla zapnout, ale už juí nešel zvuk (hlas). Zkoušela jsem všechna tlačítka na ovladači, ale nic se mi nepovedlo. Mohli byste mi , prosím, poradit, co bych mohola zkusti ještě zmáčknout, aby šel zvuk ? Moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Nemáš to jenom ztlumené (mute - přeškrtnutý repráček na DO)? Jinak doporučuju koupit mamince novou t…
mif 19.04.2013 22:13
mif
rEPRÁČEK NA do PŘEŠKRTNUTÝ NEMÁM. Ale děkuji za radu.
Ájulinka 19.04.2013 22:16
Ájulinka
Vsechna tlacitka na DO neni reseni, nektera nemusi a vzhledem ke stari TV ani nebudou dle meho funkc…
jezevec 19.04.2013 23:05
jezevec
Souhlas na každé tv je volume i přepínání programů ,tak to vyzkoušet,novej ovladač stojí tak 500 ,ji… poslední
sambilionk 20.04.2013 00:03
sambilionk

Vsechna tlacitka na DO neni reseni, nektera nemusi a vzhledem ke stari TV ani nebudou dle meho funkcni, mozna se pani matce podarilo pri nahodnem zmacknuti tlacitka volume pravdepodobne ztlumit zvuk, nicmene podotykam ze tlacitka volume jsou jedny z nejcasteji pouzivanych a nemusi byt zcela funkcni. Vyzkousel bych na ne poradne pritlacit a timto nejak zesilit hlasitost, domnivam ze se cely ovladac bude jen polofunkcni torzo, jeste vymena baterii, pripadne kontrola kontaktu v doku baterii ovladace, casto stare baterie vytecou a tam je dalsi problem. Jeste jedno mozne reseni mne napada, urcite ta stara bedynka OVP ma alespon tlacitka nekde pod vickem na celni strane, cili tam po jeho otevreni lze prepinat programy a take regulovat hlasitost, jaky model OVP ma pani maminka neni mi znamo, vyzkouset tyto mozne postupy, jinak sberny dvur a mamince poridit novou.

Edit: ta stara bedynka je urcite pripojena na nejaky ST-Box, tedy bych kontroloval propojeni k one TV, staci treba pohnout kablem SCART - muze byt povysunuty - spatny kontakt atd. Dalsi moznost je ze hlasitost je ztlumena na tom ST-Boxu, tedy najit ovladani hlasitosti na DO tam a dal uz neni treba nic psat:-):-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru