Avatar uživatele
Human

Aký má význam, keď človek dostane v USA viac doživotných trestov?

Aký má význam, keď človek dostane v USA viac doživotných trestov? Je nejaký rozdiel, ak by dostal jeden alebo desať doživotných trestov?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? arygnoc před 3686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
NikkiHeat

Zadostiučení pro oběti, každý z poškozených cítí že byla jeho ujma potrestána…je to lepší než souhrnný trest. Dále pak psychologický efekt pro odsouzeného…je to fajné když zmetek slyší že se z basy nedostane žádnou právní kličkou. A v neposlední řadě to má výchovný efekt pro odrazení dalších potenciálních zmetků. A určitě je eliminováno něco co se děje u nás.....jakože za 5 let pro slušné chování je bastard venku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Za každý trestný čin je odsouzen k nějakému trestu (nedostane trest souhrný).
A i pokud vězeň v USA ´sedí´ na doživotí, může požádat o podmínečné propuštění – pokud má ´doživotí´ dvě, pak za dvojnásobnou dobu…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

si představte,že ten polský pedofilní vrah který znásilnil a zavraždil 4 děti je na svobodě.Všichni z toho mají hrůzu,protože takový člověk to samozřejmě udělá zas-jde jen o to kdy a kde. A jen proto,že nedostal 4 doživotí.....Už je Vám to jasné jaký to má smysl???

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

samozrejme, inak by to nemalo zmysel.

podľa medzinárodného práva a charty ľudských práv má odsúdený na doživotie nárok na požiadanie o prepustenie na slobodu po 25 rokoch vo väzení.
takto môže požiadať o prepustenie až po sčítaní počtu doživotných trestov krát 25 (z každého trestu musí odpykať najmenej 25 rokov väzenia).

preto i niektoré európske štáty (napr UK) zvažujú návrat ku trestom, kedy je obvinený odsúdený na niekoľko storočí (môže o prepustenie požiadať po polovici, rest 2/3 odpykaného trestu).

jedná sa o rozsudky, kde nie je žiadúce, aby sa trestaný už dostal na slobodu (viacnásobné či masové vraždy, obzvlášť brutálne činy, terorizmus a pod), väčšinou v štátoch, kde nie je trest smrti.

před 3686 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

🙂

před 3686 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek