Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlasitý PC

Zdravím, posledních pár měsíců mám problém s PC. Vydává velice hlasitý zvuk podobný kompresoru. Nevydává ho ale pořád, intervaly můžou být od 1x za dva týdny až po 1x za hodinu fungování. Jakmile hlasitý zvuk začně, pc funguje pořád stejně. Jediný způsob jak se zvuku zbavit, je pc vypnout a nechat ho aspon 5 minut vypnutý, když se zapne dříve, tak poběží i se zvukem. V SpeedFanu jsem zkoušel vypínat jednotlivé větráky, zvuk ale běžel pořád stejný. Dovnitř se podívat nemůžu, kvůli záruční ochranný nálepce a nemyslim si, že bych to posílal na reklamaci, zvlast kdyz tam PC už několikrát byl a vrátil se mi s tím, že s ním nic není. Nemyslim si, že bych tady našel nějakou užitečnou odpoveď, ale třeba se přece jen někdo najde...

Předmět Autor Datum
Nemyslim si, že bych tady našel nějakou užitečnou odpoveď Dovnitř se podívat nemůžu, kvůli záruční o…
lední brtník 14.10.2013 08:38
lední brtník
Pokud ten zvuk vychází opravdu z počítače a ne z repráků, tak to bude vyběhaný větrák. SpeedFan asi… poslední
JoDiK 14.10.2013 10:25
JoDiK

Nemyslim si, že bych tady našel nějakou užitečnou odpoveď
Dovnitř se podívat nemůžu, kvůli záruční ochranný nálepce

- normální člověk si nekupuje zaplombovaný pc
- záruka platí na komponenty, nepotřebuješ na sestavu. čili nálepka je k ničemu. ale na to se můžeš svého podvodného prodejce jistě zeptat sám. (když to potřebuješ vysát od prachu, taky to vezeš do servisu?)

Pokud ten zvuk vychází opravdu z počítače a ne z repráků, tak to bude vyběhaný větrák. SpeedFan asi neumí vypnout jakýkoliv větrák (třeba ve zdroji), tak ti nezbude než počítač otevřít a čekat, až to začne. Pokud nebudeš rovnou slyšet který větrák to je, tak je postupně opatrně zastavuj třeba prstem ale nestrkej ho do lopatek, zastavuj uprostřed větráku.
V případě, že na to nemáš, nebo nechceš porušit nálepku, nahrej ten zvuk na mobil a reklamuj - s varováním, že pokud to nenechají běžet furt minimálně týden, dokud to nezačne vrčet, tak se k nim nastěhuješ :-)
PS: připomnělo mi to jak jsem onehdá (už hodně dávno) reklamoval kazeťák, kterému náhodně klesla rychlost tak na 2/3. Vyhrával jsem jim v tom obchodě snad 3 hodiny, než se to projevilo...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru