Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hledám program, který upozorní, že DRUHÁ baterie v notebooku dosáhla určité úrovně vybití

Dobrý den,

mám notebook lenovo t60 a koupil jsem si do něj druhou baterii do ultrabay slotu. Používám Windows XP Pro

Problém je v tom, že notebook tuto baterii používá tím způsobem, že ji vybije až do 0%, což zjevně baterce neprospívá.

Hledám proto prográmek, který upozorní, pokud tato druhá baterie dosáhne určitého stavu vybití, řekněme 5%, abych ji mohl ručně odpojit. Bohužel vše, co jsem doposud našel, upozorňuje až při vybití celkového "bateriového systému".

Předem díky za tipy

Předmět Autor Datum
Možná http://digitalne.centrum.cz/nejlepsi-programy-pro- baterii-vaseho-notebooku/.
J.Rucil 25.04.2010 12:44
J.Rucil
Nevím, nevím... Možná se hloupě pletu (?), navíc i ThinkWiki je zrovna nedostupná, někdo aktuálně ví…
VN 25.04.2010 15:02
VN
Mám obavu, že máte pravdu. Jinak já tu baterku beru samozřejmě taky jako spotřebák, ale to vybíjení…
Ladislav_Malek 25.04.2010 22:17
Ladislav_Malek
inspirovat se pomocí wmic? 0003 poslední
lední brtník 25.04.2010 22:47
lední brtník

Nevím, nevím... Možná se hloupě pletu (?), navíc i ThinkWiki je zrovna nedostupná, někdo aktuálně ví a opraví mne, pravda, toto jsem nikdy neměl potřebu více koumat, ani jsem se tím (krom běžné baterie) nezabýval, ale elegantní řešení tohoto problému (nastavení vybití baterie v ultrabay) není u Lenova pod Wind. snad dosud (?). Systém si bere z baterie v ultrabay šťávu jako první, pak ze základní baterie. Otázkou je, nakolik si ona "ultrabay" baterie umí pohlídat onu neideální "nulovou" hladinu vybití vzhledem k životnosti (jedná se skutečně o "nulovou" hladinu či reálné vybití není na "nule"?... tedy v případě konkrétní baterie výrobce implementuje nějaké, alespoň minimální inteligentní hlídání atp.?, neměřil jsem - nějací "měřiči" se nacházejí, i s argumenty, ale...).

Na Lenovo blogu je např. jedna taková místy rozvášněná debata:
http://forums.lenovo.com/t5/Options-Accessories/Ul trabay-Battery-Change-discharge-behavior/td-p/6186 1

P.S.: Sám ovšem v ThinkPadu baterii v ultrabay nepoužívám, běžnou baterii ani nenastavuji v Power Managmentu na např. max. nabití 95 %, začátek nabíjení např. 30 % atp., nevyndávám ji, beru jako spotřební zboží, jen spodní hranici vybití jsem ponechal v default nastavení na 8 %, pak nabíjím na 100 % - ano, poslední procenta jsou vzhledem k životnosti údajně důležitá, přesto, vrchní hranici neřeším.

Mám obavu, že máte pravdu. Jinak já tu baterku beru samozřejmě taky jako spotřebák, ale to vybíjení blízko k nule ji zlikviduje za pár desítek cyklů, jak hovoří právě zkušenosti uživatelů na netu. A lenovo, místo aby udělalo nějakou utilitku, tak srdnatě uznává a uznává a uznává reklamace zničených baterek :-)

No, mezitím jsem alespoň nalezl prográmek, passmark battery monitor, který dokáže rozblikat takové malé okénko se stavem baterie, tak lepší než nic.

Kdyby někdo našel ještě něco lepšího, budu vděčný za tip.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru