Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hledání dvb-t signálu

Zdravím.Potřeboval bych poradit s naladěním dvb-t signálu.Mám anténí síto ASTA pro příjem signálu s horizontální polarizací v III,IV,V pásmu pro kmitočty 170MHz až 860MHz.Bydlím v obci Starosedlský Hrádek okr. Příbram.Nikdy jsem takto signál nechytal a tak vůbec netuším jak na to.Děkuji za rady a hlavně návody jak na to.Jo a ještě jedna věc.Na střeše u RD nemám na co tu anténu umístit a tak to zkouším pouze z okna což bude asi na dvě věci,že?:-)

Předmět Autor Datum
Síto je docela slušná anténa a dá se na ni chytit i vzdálenější vysílač. Pokryje celé pásmo které po…
Henessy 06.05.2012 11:51
Henessy
Jsi v dosahu 1kW vysílače na vrchu Praha. Nalaď si na STB 29 kanál a anténu nasměruj zhruba na sever…
Martin79 06.05.2012 11:56
Martin79
Super.Jen nevím jak budu běhat s tou anténou po šikmé střeše...:-)Jediné místo kam se dá dát je bles…
patlal 06.05.2012 12:42
patlal
Ne, na bleskosvod opravdu ne. Kolem tebe tam nemaji lidi pozemní dig. příjem? Že by ses kouknul jaká…
Martin79 06.05.2012 13:51
Martin79
Neco z praxe. Ak máš krytinu z tašek, teda né plech, není bezpodmienečne nutné antenu dávat nad stre…
Joseph 06.05.2012 14:04
Joseph
Tak děkuji všem za rady a pomoc a je to vyřešeno jak je napsáno v předchozím příspěvku.Anténa je pod… poslední
patlal 06.05.2012 15:45
patlal

Síto je docela slušná anténa a dá se na ni chytit i vzdálenější vysílač. Pokryje celé pásmo které potřebuješ. Tuto anténu můžeš používat horizontálně i vertikálně. Jestli ji dáš do okna, nebo na střechu je jedno, za předpokladu, že bude okno, nebo strana střechy směrem k vysílači. Signál je úplně stejný jako za mlada a označení antén jako "pro digitální příjem" je stejný obchodnický tah, jako "Color" na barevný signál.:-D. Nebydlíš li na samotě u lesa, podívej se jak mají nasměrované antény sousedi. Jsi li na samotě u lesa použij dalekohled, nebo zkoušej. Každý nový televizor, nebo set top box má v nastavení možnost sledovat sílu či kvalitu signálu. U některých je to síla i kvalita, kde ti to bude ukazovat jak optickou stupnicí, tak procentuálně. Takže na televizi naladit ukazatel síly, anténu do ruky a točit jak za mlada.

Jsi v dosahu 1kW vysílače na vrchu Praha. Nalaď si na STB 29 kanál a anténu nasměruj zhruba na severozápad. Chce to chodit z anténou kolem zamýšlené polohy instalace antény a zkoušet. Taky zkus příjem z Cukráku (53K), na Březnicku jde solidně. Pokud budeš brát Cukrák, spusť automatické ladění, aby si ti naladily všechny multiplexy (53K, 41K, 59K). Z Brd jde totiž jen Mux1, z Cukráku všechny.
Pokud se ti to nepodaří, anténu na jih a zkusit Kleť.

Super.Jen nevím jak budu běhat s tou anténou po šikmé střeše...:-)Jediné místo kam se dá dát je bleskosvod,což asi není dobrej nápad.Sice do něj nikdy blesk neuhodil,ale vím jak to chodí...:-)namontuju tam to síto a při první bouřce do toho flákne a my budeme stát nad popelištěm z baráku...:-)

Neco z praxe. Ak máš krytinu z tašek, teda né plech, není bezpodmienečne nutné antenu dávat nad strechu.

Tiež som nemal chuť komplikovane riešiť otvor v krytine, upevnenie stožiaru, utesnenie a následne prístup k anténe.

Do času kým som neprešiel na satelit, mal som anténu v podkroví, umiestnenú na držiaku cca 1,5 metra pod hrebeňom strechy, vlastne doteraz je tam .... nebol dôvod ju odstraňovat, nikomu, ničomu neprekáža.
Polohu som svojho času našiel skusmo. Možných bolo 11 umiestnení, je tam 11 krokev ..., na tretí pokus bol signál vyhovujúci a tak som držiak pribil ku krokve a bolo.

Má to výhodu v jednoduchom prístupe, neprší na anténu. V zime občas signal slabol, snehom, no na hrebeni sa u mňa neudrží, no aj tak, z toho dôvodu, je potrebu ísť co najvyššie k hrebeňu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru