Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Hmoždinka do polystyrénu - vyhoví?

Samonosný polystyrénový strop (shora zalitý betonem), tloušťka min. 250mm. Dále lepidlo, perlinka, lepidlo a fajnová omítka, celkem odhadem +/- 4mm. Je potřeba připevnit na strop lampy, odhadem do 3, max. 5kg (spíše ty tři, možná i méně). Uvažuji tohle:

[230_134_hmozdinafid.jpg]

Technický list

Myslíte, že to lustrháček s lampou udrží? Nebo raději se zaměřit na plošná světla, která by byla připevněna na více místech (více hmoždinkama)?

Předmět Autor Datum
to na obrazku je hmozdina do sadrokartonu..... ja bych s tema lampama pocital uz pri tom lepeni poly…
Jaffata 25.03.2011 18:46
Jaffata
Já mám tohle ve fasádě na světla a po našroubování do stěny to rukou nevytrhneš, takže bych se nějak… poslední
rokator 26.03.2011 09:15
rokator

to na obrazku je hmozdina do sadrokartonu..... ja bych s tema lampama pocital uz pri tom lepeni polytyrenu a v miste kde bude to svetlo bych si na strop nasrouboval nejakou konstrukci treba ze dreva,nebo nejakyho plechu,sadrokartonu.... kterej bych pretah tou perlinkou,lepidlem a fajnovou omitkou a pak bych to do ty latky jednoduse skrz tu 4mm vrstvu prisrouboval vrutem...a netrnul bych kdy mi to spadne na hlavu...takovej je muj nazor:)

EDIT: nepodival sjem se na ten technicky list....fakt je to hmozdina do polystyrenu..ale XPS.... do EPS bych se to bal dat...... jestli budes na ten strop lepit XPS tak bych se na ten ram vyprdnul a udelal to jak rikas

Zpět do poradny Nahoru