Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hnědnutí kamenů

Dobrý den,
mám problém s kamínky v akváriu. Kameny, písek - všechno je nové a v akváriu pouze něco přes měsíc. Každé tři dny měním vodu. Nedávno jsem si všimla, že začínají hnědnout a na některých jsou tyrkysovo-zelené skvrnky. Nevíte, čím by to mohlo být?
Děkuji
Kristýna

Předmět Autor Datum
Každé tři dny měním vodu ::) Kolik vody každé 3 dny měníte? Nechte to akvárium fungovat, nehrabte s…
Kurt 20.09.2013 09:45
Kurt
Jednu třetinu, začala jsem ji měnit takhle často asi před týdnem, kdy mi umřely 2 rybičky a nevěděla…
Kristýna111 20.09.2013 18:20
Kristýna111
No mně se to zdá moc často. Ale když to (zatím) rybkám svědčí, nebudu vám to rozmlouvat. Hnědnutí ka…
Kurt 20.09.2013 20:02
Kurt
Tak si to tady pročítám, mě bylo doporučeno v novém akváriu, 1měsíc založené, měnit 15l vody KAŽDÝ D… poslední
Erva 21.09.2013 17:30
Erva

Každé tři dny měním vodu

::) Kolik vody každé 3 dny měníte?
Nechte to akvárium fungovat, nehrabte se v něm, neměňte vodu každé 3 dny. Uvědomte si, že je to ekosystém, ve kterém probíhají nějaké biologické procesy - když do nich budete neustále zasahovat, nikdy nebudou moci probíhat přirozeně a budou vznikat anomálie.

Jednu třetinu, začala jsem ji měnit takhle často asi před týdnem, kdy mi umřely 2 rybičky a nevěděla jsem, čím to je. Bylo mi doporučeno ji měnit prozatím častěji a zvýšit teplotu. Rybičkám se daří, ale kameny začaly nějak hnědnout.
Děkuji za moc odpověd

No mně se to zdá moc často. Ale když to (zatím) rybkám svědčí, nebudu vám to rozmlouvat. Hnědnutí kamenů může mít na svědomí hnědá řasa - té se prakticky nezbavíte, maximálně můžete ty kameny odrbat kartáčkem.

Tak si to tady pročítám, mě bylo doporučeno v novém akváriu, 1měsíc založené, měnit 15l vody KAŽDÝ DEN :-/ Tak tada nevím, na rostlinách a kamenu mám také jakousi hnědou řasu,jen takový povlak asi rozsivky. No3 mám 25 a No2 >1 podle papírku. Ryby v pohodě, mám tada pokračovat ve výměnách vody? 1x týdně přidávám Biofiltr od Dajany. Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru