Avatar uživatele
hubickova

Hodnocení tělesné výchovy v 6.třídě

Zajímalo by mně,jak se díváte na hodnocení tělocviku.Dcera mi dneska donesla 3 pětky – za šplh,skákání přes švihadlo a běh na 1500m.Nevyšplha­la,přes švihadlo neudělala limit přeskoků za minutu a na patnáctku prej byla hoodně pomalá.Tak nevím,dcera je normální postavy,jen prostě pohyb nemiluje,navíc měla před nástupem do zš těžký úraz na lokti a od té doby,co si zažila pár operací a reoperací,se prostě pohybu vyhýbá.Příští týden to budu řešit na schůzkách,jen mně to štve,že dneska opravdu děti nejsou to co my a nehýbou se.Ale to mám chodit s dcerou na docvičování????Zna­mená to,že bude mít na výzu samé jedničky,protože se opravdu dobře učí a z TV bude nedostatečná?No to mně děsíí!!Prostě radši leží v knížkách-ano,hodně čte-a prostě pohybu tolik nedá.Má někdo z vás podobnou zkušenost?Podo­týkám,že nebráním dceru za každou cenu,vím že na jedničku ani na dvojku není,ale takhle ji deptat???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? fcoop, marci1 před 3831 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fcoop

Tři koule a za tělocvik? Ten tělocvikář je docela ras.......
Je to asi nepříjemné,ale myslím,že jen málokdo se živí skákáním přes švihadlo.
Když nemá ke sportu vztah,je to sice škoda,ale jsou důležitější věci.
A třeba se časem sama rozhýbe.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Sama hodnotíš, že na jedničku ani dvojku není. Jakou známku by jsi jí dala ty ? A co by na to říkali spolužáci, kteří jsou v TV lepší ? Že je to spravedlivé ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nerevarin

Co si pamatuju u nás, tak v TV a hudebce se spíš hodnotila snaha. Jasně, jedničku ti těžko dali, když si byl dřevo a nevyšplhal si, ale že by se dávali vyloženě takhle děsivý známky, to si nepamatuju. Možná je to dost o přístupu toho dítěte. Nechci někoho urazit, nebo posuzovat, ale neodmlouvá třeba holka, nebo tak něco?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cipango

Tělocvik by se podle mě měl hodnotit podle snahy… Alespoň jsem to tak vždy měla. Že někdo prostě neuběhne kilometr nebo nevyšplhá na tyč je jasná věc, asi bych zašla za učitelem…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Kdysi se dávaly pětky v tělocviku ( stejně jako ve zpěvu ) jen pokud žák odmítnul udělat určitý cvik ( zpívat ). Zkuste si to ještě jednou probrat s dcerou, popř. s učitelem tělocviku. Pokud by se snažila a udělala nějaký cvičební výkon ( byť ne nejlepší ), tak by snad nemohla být oceněna pětkou. I když dnes je vše možné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BaRuNiCe

Znala jsem lidi, kteří na tom byli podobně… samé jedničky a z Tv za 3…

Pokud měla dcera zranění, měl by o tom ale učitel vědět a brát na to ohledy-pokud nikdo o zranění a s ním souvisejících problémech nic neví, nemůže ji z toho omluvit… Ale zrovna Tv se většinou známkuje podle přístupu-pokud se bude aspoň hodně snažit, nikdy nemůže dostat za 5. S tím mám taky zkušenosti… ale pokud odmlouvá, vše odflákne apod. nedivím se špatné známce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

Každej tělocvikář bez výjimky je posedlej idiot, a tohle fakt není normální. Já jsem si zažila taky dost, přitom jsem se hejbala pravidelně, protože jsem chodila tančit. K čemu mi bude proboha skok do písku nebo hod koulí? Jen kvůli zdravotním problémům jsem měla v prváku Nko a dělala jsem reparát… To byla sranda. Jediný řešení bych viděla opravdu až na těch třídních schůzkách. Jestliže se jinak dcera učí dobře, tak není proč na ni být naštvaná. Pokud měla těžkej úraz v takovým mladým věku, tak bych se ani nedivila, že má strach, blok, zábrany… Z tělocviku se může dostat maximálně trojka, jestli to tak teda ještě je… Byla to vždycky moje noční můra… Nebo byste mohly zkusit zařídit aspoň částečné uvolnění krz ten úraz, já si ho zajistila na každej rok a nemusela jsem běhat 1500m. A že někdo něco nechce dělat proto, že se bojí, že si něco udělá, tak by ho neměl nikdo nutit, ale známe tělocvikáře…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ladaadal

RyuzakiKate to napsala velmi diplomaticky. Řeknu-li to polopaticky – kdo umí – umí, kdo neumí učí. A ten, kdo neumí ani učit se snaží učit aspoň tělocvik.
Ber to tak, že jednáš s idiotem, který nezvládl manuální činnost, učení, ani nic, co by ho uživilo, tak šel učit tělák. Prostě napůl vypatlanec, co dostal funkci – jedinou, kterou dostat mohl a většina z nich toho zdárně zneužívá.
Dodnes jsem nepochopil, proč se tělocvik učí jako předmět, měl by to být pouze povinný zájmový předmět, aby se žáci rozptýlily od učení, ale jak chceš známkovat činnost, kterou má prostě někdo v krvi a někdo jsem nikdy nepochopil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

No buďto je zasedlej vyučující, nebo jen totální lempl může dostat 5 z tělocviku. Pohyb je důležitý a pokud se mu bude vyhýbat, tak pak začne chátrat tělo vaší dcery a bude náchylnější na zranění. Dost pravděpodobně může jít i o lenost ze strany vaší dcery, nebo mě napadá, že by vaše dcela nemusela být inteligentní na sport. Špatná kondice těla se projeví i v osobním životě a může se to zhoršovat.

Doporučil bych, aby jste se hodila do obrazu, jak to vlastně je.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andre5000

Divím se, že ta přiblblá klasifikace kotoulů apod. se provádí i v současnosti. Připadá mi to přiblblé jako např. známkování výkresů. Já sám jsem v tělocviku také příliš nevynikal (a nebyl jsem obézní), ale i když jsem měl také pětky, tak jsem nikdy horší známku než dvojku-trojku na vysvědčení neměl. Měl jsem zkrátka rozumné pedagogy. Ona by byla sranda z tělocviku propadnout, byl bych zvědav, jak by to ten učitel odůvodnil – např. není schopen postupu do vyšího ročníku, protože neumí kotoul vzad a výmyk na hrazdě…blbost, co?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek