Avatar uživatele
Rokio

Hodnotí můj psychiatr můj zdravotní stav podle toho, jak se chovám k němu, nebo jak se chovám ke všem ostatním?

Zatím k mému psychiatrovi nejsem nijak zvlášť hnusný, protože zatím jeho chování ještě není zas tak moc opovrženíhodné, i když nikdy nepřiznává své chyby (na rozdíl ode mě) a myslí si, že má vždy pravdu, pořád není tak zlý jako jsou např. vrazi, diktátoři, těžcí psychopaté apod.

K mému psychiatrovi se zatím chovám takto: Píšu mu poštou varování (píšu mu reálné hrozby, při které používám naprosto legální prostředky), chovám s k němu s despektem, způsobil jsem, že můj psychiatr ví, že bych ho rád viděl pod kytkami, ale smrtí mu nevyhrožuji, dávám najevo svoji morální převahu při rozhovoru s ním a chovám s k němu povýšeně.

Můj psychiatr ale dobře ví, že mě nemůže poslat do psychiatrické léčebny, protože proti němu používám legální zbraně a neohrožuji sebe, ani společnost.

Pokud jde o moje chování k ostatním, tak mé vztahy vypadají k jednotlivým sociálním skupinám takto:

rodina = Nemá se mnou problémy, ale občas se mojí mamce nelíbí moje zlozvyky, které konám neúmyslně. Také ale ví, že jsem ochotný své vady osobnosti napravit a myslí, že můj příspěvek rodině není moje povinnost, ale že to dělám ze své vlastní vůle. Můj otec má ke mně spíše kamarádský vztah než vztah mezi otcem a synem. Má sestra má ke mě mírně kladný vztah.
škola = Mám pochvalu za vzorné chování za minulé pololetí a ke svým spolužákům mám kladné vztahy, protože jsem schopný za ně i obětovat (např. při zkoušení), některé své spolužáky doučuji a půjčuji své pomůcky těm spolužákům, kteří to potřebují.
společenský život = Ten nemám. Většina mých známých ze škol má ale ke mě kladný vztah a já k nim.
učitelé a žáci ze ZŠ = K učitelům jsem měl na ZŠ dobré vztahy a většina žáků má teď ke mě kladný vztah, a to i přesto, že k mě chovali většina mých spolužáků a i někteří mí žáci opovržení, protože mám Aspergerův syndrom.
uitelé a žáci z OA = Na začátku studia OA jsem dělal ze sebe blázna, tak ke mě učitelé měli negativní vztah. Na konci mého studia na OA a teď ke mě mají učitelé a bývalí spolužáci z OA kladný vztah kromě jednoho mého spolužáka, kterého jsem si znepřátelil údajně kvůli stalkingu.

Myslíte si tedy, že můj psychiatr bere v potaz, jak se chovám ke všem ostatním, nebo mě hodnotí podle toho, jak se chovám pouze k němu?

Zajímavá 0 před 2624 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Psychiatr do svého hodnocení zahrnuje všechny aspekty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Vyhrožování není legální prostředek a pokud někomu navíc
vyhrožuješ písemně, dáváš mu do ruky zbraň proti sobě.

Psychiatr posuzuje celkový zdravotní stav, nejen to, jak se
chováš k němu, rodině, učitelům, společnosti, …
______

Jsi ochoten napravit své chyby?
Proč nám zatím předvádíš jejich stupňování?

Člověk „varující“ (přesněji vyhrožující) jinému ani
člověk, který se k jiným lidem chová s depektem,
nemá žádnou morální převahu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Psychiatr je v podstatě slídil, který svojí úchylku může provozovat legálně, veřejně, a ještě za to brát plat, tak ho nesmíš brát tak vážně. Je to úchyl s diplomem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek