Avatar uživatele
konvalinkab

Hodí se Shiba-Inu do paneláku? Bydlíme v malém městě, v bytě 2+1, máme jedno 11-leté dítě které chce shibu.

Dobrý den, máme tu jednu otázku:
Je shiba-inu vhodný do paneláku? Bydlíme v bytě 2+1, máme králíka, v bytě bydlíme 4. Nechceme žádné uštěkané plemena. Popřípadě, proč se hodí do paneláku?
Když tak prosím napište, jaké plemena se do bytu hodí, nechceme žádného mrňavého psíka, chceme aby něco ušel ale aby mu stačila i krátká procházka, max. do 40 cm.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4265 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Shiba-inu je plemeno japonského špice a ti krapet uštěkaní bývají až na to,že shiba-inu vydává spíš takový kvílivý zvuk,což je zřejmě pozůstatek jeho lovecké minulosti. Všechna japonská špicovitá plemena mají skutečně poněkud odtažitou povahu,jak tady kolegyně popisuje -„kočičí“.V bytě je třeba počítat s poměrně invazivním línáním srsti. Plemen vhodných do bytu ve velikosti,kterou udáváte je mnoho a jistě vyberete i vhodnějšího kamaráda pro vás i vaše dítě…:D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Jak se zde píše, tento krásný psík vyžaduje pozornost štěkáním. Často.

http://siba-inu-shiba.hafici.cz/

Co se týče výběru psíka, pročtěte si další odpovědi na toto téma. je jich tu dost.

A.....výše uvedené stránky o povaze psa není přece problém vyhledat. tak proč se na to ptáte tady????

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nykki

Tak hodí,nehodí… Tak v bytě samozřejmě může být,nepohrdne ani zahradou… Byt mu nevadí a jak už jsi psala,výhoda je v tom,že to není uštěkaný pes, a tak nebudou zvonit sousedi, je to hodný pes,má rád děti a je velmi učenlivý.. I když,aby jste se tam všichni vešli na to pozor :))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já bych si ho nepořizovala, je to pes na ven, jo jemu se v teplíčku kíbí, ale je to původem lovec a má to tak rád, je to tvrdá palice, on si vás všimne, jen kdž sám chce, neuznává moc utoritu, povahou spíš kočka, i ty myši umí dobře chytat, vymluvte to synkovi, nebo dcerce, aklidně se ptejte, takdy je to k tomu přímo stvořené, každý má svůj názor na toho kterého psa, každý pes má odlišnou povahu i když rasa je stejná, nkterý z těchto psíků je moc samostatný, rád se vyrve a utíká, nkterý je věrňoušek a lajdáci jsou mezi nimi taky,je to jako u lidí, někteří si myslí, že jsou dokonalost sama a někteří jsou flegmatici a někteří rádi odpoví na cokoliv, co se jim nelíbí, že????? to se ale na žádných stránkách nedozvíte, takže se klidně ptejte
Doplňuji:
omlouvám se za překlepy, mám nějakou zakydanou klávesnici a nedolíhá mi to

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lilielilili

s osobními zkušenostmi bych shibu nedoporučovala vůbec potřebuje pozornost péči výhled z okna dlouhé procházky … a je to velice paličatý pes .
mám ho doma takže to vím! má své oblíbené i neoblíbené lidi na neoblíbené štěká a to hodně nahlas (znám asi 8 shibain a všechny to malí stejně) doporučuji spíše papilona, jorkšírka nebo šeltii

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucy7

Shiba se hodí na vesnici i do města. Díky své otužilosti může pobývat celoročně venku na dvorku, ale zároveň si ráda pohoví někde v teploučku v bytě. V dnešní době, kdy města přísně upravují pohyb psů na veřejných prostranstvích, se shiba ve městech dobře uplatňuje, protože je ideální ji venčit převážně na vodítku. Je také nabídkou pro obyvatele městských bytů, kteří chtějí jiného psa, než jsou typická pokojová plemena. Je-li majitel většinu dne mimo domov, bude shiba klidně spát a čekat, nebude rušit sousedy zbytečným štěkáním a vytím. Sportovně založené majitele shiby rády neúnavně provázejí na pěších túrách či běžkách. Jinak si ale vystačí s běžnou procházkou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jing

Určitě šiba může žít v bytě jakékoliv plemeno může záleží to na výchově a to už od štěněcího věku a hlavně kolik budete mít volného času na pejska ,aby se nenudil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mers

Shiba-Inu se do paneláku nechodí je to spíše pes na venkov nebo předměstí a ne do bytu 2+1!!Lepší by podle mě byl: http://cesky-strakaty-pes.hafici.cz/ až na to že má v kohoutku 50cm ale aspoň vám nesežere kralíka!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek