Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Holuby na střeše

Dobrý den, koupili jsme starší rodinný domek v katastrofálním stavu, nechala se udělat hlavně nová střecha kterou zatékalo a teď řešíme další problém. Od nás přes silnici kdosi chová holuby, kteří nám občas sedají na novou šindel, kterou budeme splácet ještě hodně hodně dlouho. Proto bychom Vás chtěli poprosit, jak na ně, aby nám ji za pár let nezničili. Dívali jsme se na různé plašiče na střechu, v úvahu by připadal tento http://www.harmony-shop.cz/digi-dum/eshop/8-1-Plas ice-ptaku/27-2-Plasice-ptaku/5/66-PLASIC-PTAKU-OTO CNY-SOKOL-KOTVENI-NA-HREBEN-STRECHY ale říkáme si, aby se jim to za chvíli neokoukalo. Slyšeli jsme též o přivázaných CD-éčkách, jestli je to účinné, ikdyž by to vypadalo vzhledově dosti podivně. Budeme rádi za každou účinnou radu. Předem děkujeme.

Předmět Autor Datum
Máme podobní problém, ale s vlaštovkami. Na jedné patrové budově se nám usadili vlaštovky na drátech…
manas 19.08.2012 09:33
manas
Jednomu vadí "holuby na střeše", druhý má "podobní problém"... :-( Všechny plašiče typu CD, siluety…
rokator 19.08.2012 10:50
rokator
Na dvůr se nasype zrní. Nad něj velké síto, spíš rám s králičím pletivem. podepřené klackem. Od klac…
čumil_old 19.08.2012 12:56
čumil_old
účinné proti holubom sú jedine mechanické zábrany -odkaz na použitelné uviedol rokator vo svojom prí…
audax 19.08.2012 13:43
audax
A kočku máte? Ta naše je úplně pitomá a leze pořád na střechu, asi chce mít přehled. Na druhou stran…
lesov. 20.08.2012 00:06
lesov.
S holuby jsme si užili ještě ve městě v paneláku, kde náš balkon vypadal jako holubí WC. Po instalac… poslední
petrkam 11.12.2015 08:15
petrkam

Máme podobní problém, ale s vlaštovkami. Na jedné patrové budově se nám usadili vlaštovky na drátech el. vedení a znečisťují nám fasádu, okna, parapety i plac před budovou. Vedení je pod okapem, tak jsme na okap pověsili siluety dravců a pomohlo to jen na chvíli. CDčka jsou podle toho co jsem slyšel taky k ničemu, tady někdo psal že CD vlaštovky připlácly na zeď a stavěli si v klidu hnízdo. Bavil jsem se o tom s někým ze záchranné stanice a říkal ze siluety jsou jen na chvíli a jinak mi nedokázal poradit.

Kdyby jste měly i nějaké rady pro mě budu vděční.

Jednomu vadí "holuby na střeše", druhý má "podobní problém"... :-(

Všechny plašiče typu CD, siluety dravců apod. jsou jen na chvíli, protože si na ně ptáci zvyknout. Buď bys tam musel každý týden pověsit něco jiného nebo to musíš řešit jinak.

Vadí ti, že holubi sedají na hřeben? Tak jim to nedovol, třeba použitím tohoto... To samé se dá použít i obráceně pod okap a tím zabráníš vytváření hnízd.

Na dvůr se nasype zrní. Nad něj velké síto, spíš rám s králičím pletivem. podepřené klackem. Od klacku provázek. Holub přiletí, žere a žere, až vleze pod síto. Škubneš provázkem síto uzavře holuba a pak žereš ty.

účinné proti holubom sú jedine mechanické zábrany -odkaz na použitelné uviedol rokator vo svojom príspevku,všetko ostatné je len dočasné riešenie,holuby si na rôzne plašiče,CD disky na šnúrke a podobné veci velmi rýchlo zvyknú a opakovane sa vracajú niekedy už po pár hodinách,keď zistia,že im od nejakého plašiča alebo makety dravca v skutočnosti žiadne reálne nebezpečenstvo nehrozí...

A kočku máte? Ta naše je úplně pitomá a leze pořád na střechu, asi chce mít přehled. Na druhou stranu musím říct, že jsem na naší střeše v životě neviděl holuba. Taky kosáky už odradila všechny, vždycky si udělali někde na stromě hnízdo a pak řvali, jak hyeny, když kočka "brousila" kolem stromu. :-D

S holuby jsme si užili ještě ve městě v paneláku, kde náš balkon vypadal jako holubí WC. Po instalaci plašiče ptáků se to nakonec dostalo na únosnou mez. Siluety dravců tady obvykle nepomůžou, holubi si rychle zvyknou, že jim nic nehrozí, to se hodí možná tak na průhledné protihlukové zábrany na dálnici ale do místa kde jsou holubi usídlení je to na nic. Ten elektronický plašič je jim dost protivný ale je potřeba počítat s tím, že vyžene všechny ptáky, nejen holuby, což je někdy dobré, protože mít na balkóně vlaštovky taky není nic moc veselého. Plašič na holuby jsme si radši ještě nechali je to Deramax Bird ale co jsme se přestěhovali do baráku, tak jsme ho zatím naštěstí už nepotřebovali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru