Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Horizontální pruhy při přehrávání videa (MTS)

Mám problém s přehráváním videa (MTS), kdy při pohybu obrazu se obraz deformuje a objevují se horizontální pruhy. U ostatních HD videosouborů se toto neobjevuje a je vše v pořádku. Může mi někdo poradit? Jsem bezradná. Jinak můj notebook ASUS CPU 2 jádra 2.53, 4 GB, NVG 9650, Vista. Všem děkuju za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Cim to prehravas? Neni to video nahodou interlaced? Ak ano tak zdrb toho kto to video vyrobil. Zapni…
MM.. 08.12.2010 20:56
MM..
vyrobila to tahle kamera PANASONIC HDC-SD60EP-K. Je však divné, že přítel to na notebooku s windows…
misule1985 08.12.2010 21:12
misule1985
A jake mate kodeky? Nejde to u teba alebo u neho nahodou cez DivX codec? (ten sa vie nadrbat na akek…
MM.. 08.12.2010 21:56
MM..
Tak opravdu jsou to naprosto stejné kodeky. K-lite codec pack 2.84 full. Jinak já mám Visty s WMP 11…
misule1985 09.12.2010 15:13
misule1985
Nejde o kodeky ale o to ze niekto ten obraz musi spracovat - odciarkovat (= "deinterlace") ptz kamer…
MM.. 09.12.2010 15:18
MM..
Vyřešeno.. děkuju moc.. našla jsem to v nastavení kodeků.. sice dlouhé hledání ale bylo to tam.. Tak… poslední
misule1985 10.12.2010 19:59
misule1985

vyrobila to tahle kamera PANASONIC HDC-SD60EP-K. Je však divné, že přítel to na notebooku s windows 7, a WMP 12 přehraje bez problému a přitom máme stejné kodeky. Jinak se to snažím přehrávat taky v WMP. Zkoušela jsem to i ve VLC a uplně stejný problém. Jinak ten tvůj obrázek je asi můj problém. Vůbec však nevím kde to mám zapnout.

A jake mate kodeky? Nejde to u teba alebo u neho nahodou cez DivX codec? (ten sa vie nadrbat na akekolvek MPEG4). Nemas nahodou v Start-programy aj DivX? Ak ano tak tam si otvor Codec-configuration utility a tam si zaskrtni deinterlace, a zaskrtni si aj support decoding generic MPEG4 video. Alebo ak ste kvoli tomu formatu instalovali extra kodek tak si to pozri v jeho nastaveniach.
Lebo WMP pokial veim tak deinterlacovat nevie, len vyhladzovat hrany (pravy klik na vrchnu listu WMP - nastroje - moznosti - vykon, urychlenie vdiea daj na maximum a tlacitko Spresnit a tam si over ze mas zaskrtnute pouzit vyhladzovanie videa). Ale na interlacing toto nestaci, ked to niekomu inemu ide lepsie, tak mu to na jeho PC pravdepodobne pouziva iny kodek alebo je ten kodek inac nastaveny (alebo to pusta nie na monitore ale na LCD TV cez Scart apod, a TV vedia deinterlacovat)

Tak opravdu jsou to naprosto stejné kodeky. K-lite codec pack 2.84 full. Jinak já mám Visty s WMP 11 a on W7 s WMP 12. Stále jsem problém nevyřešila. Nemůže být nějaký rozdíl v těch přehravačích?? A proč to nepřehraje třeba to VLC? Které má svoje kodeky ne?

Nejde o kodeky ale o to ze niekto ten obraz musi spracovat - odciarkovat (= "deinterlace") ptz kamera to nahrava ciarkovane (interlaced). Tebe sa zobrazuje vsetko presne tak jak to nahrala kamera.
Je mozne ze WMP12 uz vie deinterlace, neviem zhlavy ja nepouzivam W7, druha moznost je jak som pisal moze to deinterlacovat aj kodek za predpokladu ze momentalne pouzity kodek deinterlacovat vie, a za predpokladu ze vjeho nastaveni nastavis aby deinterlacoval.

VLC ma deinterlace v nastaveniach a standardne je to vypnute tak si to mozes skusit zapnut (bude tam asi k nastaveniu viac modov, vyskusaj najprv prvy atd, mod zavisi od toho jak presne kamera nahrva, zistis skusmo ktory je najlepsi).

P.S. nabuduce sa tomu mozes vyhnut mozno tak ze v kamere nastavis iny format obrazu, napr. 720p alebo 1080p a nie i. Ak to kamera vie vobec nastavit (nie vsetky to vedia nastavit, nepoznam tu tvoju kameru), pozri si k nej navod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru