Avatar uživatele
Larissa

Horoskop – jak to myslí?

horoskop panna – tím se myslí co? Že ještě nepřišla o tzv. Věneček, nebo že je to jako mořská panna?

Jak to myslí?
Doplňuji:
Ale v jakém smyslu? Je mi jasné, že je to znamení, ale co to symbolizuje?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4375 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Panna je šesté znamení zvěrokruhu, spojené se souhvězdím Panny.

Podle mytologie – net

Koho přesně má Panna reprezentovat, není možné říct s jistotou; v historii byla ztotožňována s téměř každou významnější bohyní, včetně Inanny, Eset, Kybelé, Athény, ale například i s Ježíšovou matkou Marií. Panna může společně s Velkou a Malou medvědicí hrát roli v mýtu o krásné dívce Kallistó. Buď je to Kallistó sama, může to však být i bohyně Héra. Často je zmiňována i Persefona (v některých mýtech považována za jednu z podob bohyně plodnosti země a rolnictví Demeter).

Panna je viditelná především v jarních měsících – říká se, že právě tehdy Persefona vystoupila z podsvětí.

Podle další interpretace zobrazuje souhvězdí Astraeu, nedotčenou dceru boha Dia a bohyně Themis. Astraea byla známá jako bohyně spravedlnosti a v tomto souhvězdí byla rozpoznána díky tomu, že se v její blízkosti vyskytují Váhy – váhy spravedlnosti. Astraea kdysi údajně s nesmírnou moudrostí vládla světu, ovšem jen do doby, kdy se lidstvo zatvrdilo natolik, že se jeho vládkyně s nechutí vrátila na oblohu.

Další legenda
Podle legendy byla Diké, bohyně práva, znázorněna stejně jako Démétér. Ta pocházela z nespoutaných válečníků a tuláků a jako první se usadila a začala obdělávat půdu. Svému bratru Diovi porodila dceru, do které se zamiloval Hádés, který ji jako svoji královnu stáhl do říše mrtvých. Matka bloudila světem a hledala svou dceru Koré. Během jejího hledání přestalo všechno růst a umírali jak lidé, tak zvířata. Zeus se zalekl a nařídil, aby dívku, která také dostala jméno Persefona, propustili z podsvětí. Lstivý Hádés však zařídil, že bude moci žít s matkou jen určitou část roku. Proto na jaře a v létě všechno kvete a na podzim, kdy musí zpátky do podsvětí, zase uvadá.

http://www.ma­minet.cz/clanek/125-znameni-zverokruhu-pann.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Larisso, kromě toho, že rok vnímáme kalendářně, tak jej hvězdáři a astrologové vnímají ještě „astrologicky“. Jednotlivým obdobím roku jsem přiřazována astrologická znamení podle pohybu těles jako je Slunce, Měsíc a planety sluneční soustavy v hvězdném prostoru.
Astrologie je složitá věda.
Pokud se Ti jedná o vtipkování, tak se docela povedlo.
Horoskopy jsou samozřejmě zaměřeny hlavně na zábavu. Aby Ti něco bližšího napověděly, musela by sis nechat zpracovat osobní horoskop a znát nejlépe i přesný čas svého narození.
A jinak – máš pocit, že tu střelci někoho nahánějí s lukem a šípy? Já jsem vodnář a taky se necachtám pořád ve vodě.☺☺☺
Z astrologického hlediska je panna pojmem čistoty a neposkvrněnosti, její bližší charakteristiku najdeš na spoustě webů. Zkus třeba horoskopy.cz

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Já jsem stále „panna“ a to je mi 65 let a porodila jsem dvě děti. Zadej si do vyhledávače třeba slovo „horoskopy“, nebo „znamení zvěrokruhu“ a dozvíš se víc.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mapel

Rok je rozdělen do zvěrokruhů a podle toho kdy ses narodila ti přináleží příslušné znamení. Já jsem lev a taky nechodím lovit. Jenom si někdy zařvu a lehnu :)
Doplňuji:
Zkus třeba
http://znameni-zverokruhu.web­node.cz/
nebo si zadej do vyhledávače znamení zvěrokruhu.

Upravil/a: Mapel

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nemá to nic společného ani se sexem ani s mořem. Jedná se o znamení panny, jsou to jedinci narození mezi 23,8 – 22,9 v každém roce

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kadelo

myslím tím ZNAMENÍ

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Wack Lodgers

Děkuji moc za objasnění tohoto okruhu. Já sama jsem panna a často si čtu horoskopy třeba na celý rok, abych to nemusela číst pořád dokola každý měsíc ( třeba na stránkách https://www.as­trohoroskop.cz/ho­roskop-2020 ) . No, a vždycky mě právě zajímalo, co to ta panna znamená doopravdy, takže Vám moc děkuji ještě jednou za osvětlení 🙂

před 1406 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek