Avatar uživatele
Pájo

Hospodyňky, hospodáři… máte doma automatickou pračku a ve více pokojích na podlaze lino? Chcete ušetřit a zkusíte to?

Zaslechl jsem, že na vytírání lina je vhodné používat vodu z pračky (tedy lépe až tu po druhém máchání – není špinavá, jako ta první). Rezidua prášku přesto dobře rozpouštějí mastnoty, což se hodí v kuchyni i jinde… voda bývá navíc ještě teplá, nějaká úspora by mohla být… co si o tom myslíte?
Naše babičky to znaly, mi mladí to neznáme. Zkusíte to?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? dudu, johana 56, Wang, briketka10, anonym, anonym před 4145 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Myšlenka dobrá, ale veskrze těžko proveditelná, neboť dnes většina domácností má výdod z pračky napojen přímo na kanalizaci. Naše babičky znaly řadu vychytávek, např. měly zkušenost, že se prádlo perfektně vymáchá v dešťové nebo potoční vodě a tou pak vytřely v domě nejen linoleum, ale i dlažbu.
Doplňuji:
Byť čtu jako ostříž, stejně většinou překlep přehlédnu – správně patří „vývod“.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Nápad, jak získat pár litrů pěnivé a mírně ohřáté vody to je. Ke zlepšení životní úrovně je ale potřeba šetřit i jinde a jinak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
badisko

nee nezkusim …mam dlazbu …v zivote me to ani nenapadlo takto resit ..proste napustum pul kyble vody a pridam prostredek na podlahy …vezmu mop a preletim podlahu …avsak jednou za cas ..vezmu bo pracek rejzak a poradne ji vydrhnu …taky nevim kde bych na tom usetril …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Tak v některých pokojích máme na zemi linoleum, ale nemáme automatickou pračku. Jako nápad by ale nemusel být špatný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Úspora by nějaká určitě byla,pokud je možnost vodu z pračky vypouštět mimo odpad.Zrovna tak babičky využívaly i vodu po oplachování nádobí nebo koupání. Jako účinný mycí prostředek na podlahy mohu doporučit Sidolux univerzal s obsahem marseiského mýdla.Cenově dostupný,perfektní i na mastnotu a navíc příjemně provoní celý byt.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dudu

Jen tak mimochodem, sice téměř matně avšak přece si pamatuji dobu, kdy moje babička drhla každý pátek dřevěnou podlahu v kuchyni tzv. kuřinkovým kartáčem a do vody přidávala sodu. Pak zde nastlala ovesnou slámu a my děti jsme zde měly přímo Eldorádo. V sobotu pozdě večer kuchyni umetla aby v klidu mohla v neděli, než běžela do kostela ve velkém kachlovém sporáku, který předtím roztopila otýpkou, napéci vynikající koláče.

před 4145 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Mám na pračce poruchu, takže když dám program na plnou várku ( což většinou nemusím ), tak mi voda vyteče na lino, které samozřejmě vytřu a mám uklizeno 🙂

před 4145 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

:DD
:((

před 4144 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pájo

Je to spíš k pláči, ale rozesmálo mě to…

před 4145 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek