Avatar uživatele
nelka1995

Alimenty na matku s postizenym ditetem ?

Dobrý den, když se žena(matka) stará o postižené dítě(v tomto případě starší 15 let), a je zde nutný důvod k odstěhování, má tato žena nárok také na alimenty pro sebe(nejsou manželé, avšak spolu žijí víc než 15 let) ? A případně dá se někde spočítat výše alimentů na dítě a také na matku ? Děkuji mockrát za odpovědi
Doplňuji:
A neni nějaká výjimka v případě , ze je žena těžce nemocná?(přes rok se léčí na rakovinu) ? Nebo na co má v takovem případě žena nárok? Děkuji moc za všechny odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3932 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Vy byste měla brát příspěvek osoby pečující o postižené dítě a rodičovský příspěvek. Kromě toho se obraťte na sociálku a nechte si spočítat výživné na dítě, které Vám bude otec hradit podle výše svého příjmu. Protože nejste manželé, tak ale není vůči Vám vázán alimentační povinností.
Sociálka by Vám měla pomoci se sepsáním dohody o výši alimentů, kde se buď s otcem na nějaké částce shodnete a dohodu podepíše, nebo se budete muset obrátit na soud, aby o výši částky rozhodl.
Doplňuji:
U Vás, bohužel, připadá v úvahu nemocenská a ten příspěvek na ošetřování blízké osoby. Dcera bude mít nárok na důchod (ale netuším v kolika letech jí ho přiznají – na to se zkuste zeptat na sociálce, pochybuji že to bude dříve než od 18 let). No a kromě toho budete od otce mít výživné.
Když se na sociálce poptáte na všehny tyto podpory, tak zjistíte, že na tom vůbec nebudete špatně. Jen si na sociálku zajděte a na všechno se důkladně vyptejte.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

osobne: som proti akýmkoľvek alimentom.
dieťa potrebuje rodičov oboch.
rozvod by do dospelosti potomkov mal byť zakázaný.
aspoň si ženy budú vážiť svoje biologické poslanie a budú veľmi, veľmi vyberať, s kým potoka budú mať.

To že ste v blbej situácii, mi je ľúto, ale dosť nechápem – žena chorá na rakovinu sa chce odsťahovať s postihnutým potomkom a starať sa o neho?
To snáď nie.
Doplňuji:
nelka1995(2)

veď práve op tom hovorím – špatne ste si vybrala.
a keď sa odsťahujete, tak tiež si všetko budete robiť sama, alebo počítate nebodaj s asistentkou?

Viete, moja babička hovorievala:
Každž svého štěstí strůjcem.

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
nelka1995(2)

Arygnoc, ono to už asi jinak nejde, když se muž odmítá jakkoliv starat o dítě a ženě jakkoliv pomoct, aspoň to blbe jidlo ji udelat, nic víc kromě nadávání nedělá, momentálně nemá žena jiné východisko, protože tento stav neprospívá ani jí , ani dítěti, na které muž vůbec nebere ohled.

Kdyby to šlo jinak, tak by se rozhodla zcela jinak, ale to byste musel slyšet co se tam teď děje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

aby se takovým věcem předcházelo,e­xistuje svatba,každej dnes žije na psí knížku,ale když k něčemu dojde,zjišťujou,že zákon není na jejich straně

před 3933 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek