Avatar uživatele
anonym

,,želvík" co s ním?

Chtěla bych se zeptat, jak použít ,,želvíka" do akvaria, je to takova zelva co vypada jako krida a je to na upraveni vody v akvu.koupila jsem ho krevetkam kvuli vapniku, na obale je sice napsano pro zelvaria, ale v akvaristice mi to dali jako do krevetarka. Po jakem intervale se voda meni pokud je v ni ,,zelvik"?? DIKY :)

Zajímavá 0 před 4056 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
beer

Používá se to na úpravu příliš kyselé vody v akvariu. Voda pro krevetky všeobecně má být jen velmi slabě kyselá. Pokud máš druh, který přísně vyžaduje určitou kyselost a tvoje voda je kyselejší, vložíš to tam a kyselost sleduješ.
V případě, že ti krevetky úspěšně prosperují i bez želvíka, nedávej ho tam.
Více najdeš na netu pod konkrátním druhem krevetky.
http://maniak­va.sweb.cz/kre­vetky.htm

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jery

Jestli Ti to dali pro krevetky, tak to je docela na facku. U želv se to hodí do vody, nebo někam umístí a ony to ohlodávaj. Když to dáš trvale do krevetária tak jim postupně uděláš takové podmínky, že pojdou. Správně to řekl Beer že bys musela sledovat parametry vody a pak včas vyndat, ale rozhodně bych to nedělal v krevetáriu, ale v kýblu bokem. Většina vodovodů v ČR má středně tvrdou vodu a neutrální až mírně zásadité PH, takže bych tam vůec vápník nedával. Když Tě obalím vápencem, tak Ti také neztvrdnou kosti. Hlavní podíl má být v potravě!!! Tudíž krmit kvalitním krmením.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata