Avatar uživatele
Kris

Hrozí nám předčasný porod.Zdravím všechny maminky jsem 36tt+2 a hrozí nám předčasný porod.

Tak se chci zeptat jestli je tu nějaká maminka,která předčasně porodila a co to pro ní a miminko znamenalo.Kolik vážilo,měřilo a jak dlouho ste museli být s miminkem v nemocnici.chtěla bych se aspoň trochu uklidnit 🙂Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, hanny 2, Deli před 4504 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Jestli ti nevadí, že ta moje nedonošená holčička už je sama maminkou, tak povím svůj příběh. Chtěla jsem děti do roka po sobě, jenže se to nějak zvrtlo a já jsem druhé dítě přivedla na svět o 6 týdnů dřív – jejímu bráškovu bylo teprve 10 měsíců. Měřila 45 cm a hmotnost 2450 g. Neměla sací reflex a neudržela tělesnou teplotu. V porodnici jsme byly 14 dní, krmit jsem ji musela každé 2 hodiny umělou stŕavou pro kojence a místo peřinky měla obrovský polštář a pod ním ještě termoláhev. První dva měsíce prospala, ale pak si to řádně vynahradila. Neměla „velkou hlavu“, jako obvykle mimina mají a tak si spousta lidí myslela, že to je panenka. Těžký byl ale jen ten začátek, dcerka všechno dohnala a nakonec chodily moje děti do stejné třídy. Ničeho se neboj, jen počítej s tím, že se zpočátku moc nevyspíš. Při dobré organizaci a dnešních možnostech je to „brnkačka“.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Zdravím, nenervujte se! Moje holky byly sice v termínu, ale moje kamarádka má dvojčátka. Narodila se ve 35.tt a měla 1,6 a 1,8 kg. Dnes jsou to nádherní půlroční bumbrlíčci. Všechno dohnali, jsou jen trochu menší (ale maminka má 153 cm…), cvičí s nimi Vojtovku, v nemocnici zůstali necelých 6 týdnů. To bylo pro kamarádku nejnáročnější, ji pustili po 10 dnech, pak tam jezdila, 40 km, obden s mlíčkem a směla u nich zůstat hodinu. ☹
Každopádně ale počáteční odloučení se přežilo, všechno je to pryč a mají krásná miminka. Nestresujte se, vše bude v pořádku!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sonka Pop

Ahoj, tak to se nedá říct, je to hodně individuální. Chci ti ale poradit. Teď jsem u doktora slyšela, že u nás teď existuje jakási pumpa, která se apliku do rány a tu ránu znecitlivý. Teda asi to funguje tak, že ta látka z té pumpy se aplikuje do rány a ta pak nebolí. Vše ale aplikuje lékař a tu pumpičku si musíš předem objednat. Sama jsem ji ale neměla, tak se na to optej doktora…

před 1782 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Ahoj, chci se zeptat – slyšela jste některá o poporodní pumpičce? Moje kámoška teď rodila v Kanadě. Rodila císařem a říkala mi, že si po něm nechala do ranky zavést kanilou jakousi látku (říkají tomu pumpička), která ju tu ranku umrtvila a ona necítila bolest. Neznáte něco takového? Dá se to koupit i u nás?

před 2043 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Ahoj, jj, vím co myslíš. To je prostě taková pumpička. Vím to, protože moje sestra rodila v Rakousku a tam ji měla. Nevím, zda je to i u nás, ale možná už ano. Je to taková pumpička, v které je látka- tlumící bolest. Ta je zavedena přes kanylu do rány – něco jako lokální umrtvení. Ta látka je dobrá v tom, že tlumí bolest přímo v té ráně, takže sestra se mohla běžně pohybovat, se sama osprchovat. Kdyby to bylo i nás, bylo by to super. Jinak se to teda platí, vychází to cca na 4 tisíce.

před 2026 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

No, já právě vím, že v zahraničí tu pumpičku mají, tak mi jde právě o to, zda ji seženu i tady…

před 2003 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Ahoj, ano seženeš. Nomálně si ji v lékárně objednáš. Sama jsem ji měla, takže vím, že tady k sehnání je a hlavně je to neskutečný pomocník.

před 1969 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek