Avatar uživatele
anonym

,rPoradte jak upect řizky v troubě,aby nebyly vysušene.Zda je lepši na program normalni pečeni nebo horko vzdušne pečeni

Dnes dělam větši počet řizku,potřebovala bych je udělat v troubě, ale po me posledni zkušenosti mam strach aby nebyly hodně vysušene…neznate nějaky figl?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56 před 4744 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno. Osobně dávám přednost horkovzdušnému pečení. Při pečení do trouby vložím plechový hrneček s 1/2 litrem vody. Řízky před pečením postříkám olejem (používám klasický postrřikovač objem 0,3 lt.,koupený v OD. Teplotu nastavuji na 180°C,a čas podle druhu masa a tloušťky řízků.Nikdy nejsou vysušené. Je to i u nás dnešní oběd. Peču odkryté.Přeji hezký den a dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
majaop

ja když peču řízky tak na pánvičce a přikreju je pokličkou a nikdy je vysušené nemám.Zkuste to taky tak s horkovzdušnou troubou zkušenosti nemam.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Manželka nejprve osmaží řízky na pánvi a poté je šoupne, v kastrolu s pařáčkem přikrytém poklicí, asi na hodinu do trouby vyhřáte na dvěstě stupňů. Po čtvrť hodině stáhne teplotu cca na 170 st., a na dno hrnce příp. naleje trošku vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danča84

Já když potřebuju udělat víc řízků najednou (pouť a podobně), nepoužívám sprej ale normálně naleju do pekáče olej, vrstva jako na pánev. Předehřeju ho na plotně, dám řízky, v troubě (160–170 stupňů) osmažím po jedné straně, pak všechny otočím a osmažím z druhé strany. Pokud by Ti jeden pekáč nestačil, můžeš hotové řízky přendat do druhého pekáče s ubrousky, a mít je v troubě na druhém roštu na teple. Ale jen do doby, než to doděláš všechno a pak hned podávej. Pařáček bych neriskovala, strouhanka zvlhne a řízky pak nejsou dobré.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Peču v plynové troubě,řízky si nakládám do marinády-kelímek bílého jogurtu,2 vej­ce.Nesolím,ma­so ještě potřu česnekovou pastou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek