Avatar uživatele
Kostka0

Hubne se lépe, nebo hůře při menstruaci? Nebo na to nemá vliv?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2862 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Při hubnutí žen sehrává důležitou roli i menstruační cy­klus

Na hubnutí nemají vliv jenom okolní faktory, neustálé kontrolování váhy nebo snad poznámky známých a rodiny. Ženy během měsíce procházejí hormonálními cykly a podle odborníků i ty mohou mít mnoho společného s tím, kdy se rozhodnou zhubnout.

Ženy, které se zabývají svou postavou a chtějí být štíhlejší, začínají s dietou a cvičením nejčastěji ve chvíli, kdy ovulují. Naopak po menstruaci se u nich touha dosáhnout štíhlejší linie oslabuje. Můžou za to pohlavní hormony. V době, kdy je žena nejplodnější, chce být totiž také nejatraktivnější pro muže.

Pak po menstruaci, kdy je šance na početí minimální, naopak u ní zájem o muže klesá, tudíž se oslabuje také potřeba být sexy a polevuje zápal v cvičení a stravování. Vše souvisí s kulturními normami, které dnes ženám diktují jako ideál krásy štíhlost. V dobách a kulturách, kde se adorují plné tvary, ženy naopak v době ovulace jedí více.

„V našem výzkumu vidíme, jak měnící se hladiny hormonů působí na ženskou touhou měnit atraktivitu vlastního těla. Takže když je žena nejplodnější, nejvíce touží být atraktivní, takže jí méně a hlídá si postavu,“ tvrdí autoři ze Southern Methodist University v Dallasu.

V době, kdy žena ovuluje, si vybírá také jiný šatník. Většinou volí velmi sexy oblečení a nezřídka sáhne po červené. Naopak po menstruaci se zabaluje do oblečení pohodlnějšího, které neodhaluje tolik křivky. A volí také jemnější tóny.

Zdroj: https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/371276-pri-hubnuti-zen-sehrava-dulezitou-roli-i-menstruacni-cyklus.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví