Avatar uživatele
jan5

Hypotéka v případě neúspěchu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak to probíhá v případě nesplacení hypotéky. Samozřejmě chápu že člověk přijde o nemovitost. Jde mi o podrobné kroky daně, vymáhání atd. Popřípadě nějaké odkazy na materiály. Tato infomace je pro studijní účely-
Doplňuji:
V první otázce jsem to otočil a nikde jsem nenašel tlačítko smazat tak proto ta druhá. Děkuji za napomenutí už se to nebudu nikdy opakovat, ale na otázku jste mi neodpověděl.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: jan5

Zajímavá 0 před 4057 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

V případě nesplácení hypotéky po Vás bude banka chtít vrátit jednorázově celou dlužnou částku. Proto je lepší v případě problémů nejdříve jednat s bankou a domluvit se na možném postupu.
Nebude-li šance na změnu Vaší situace, tak bude třeba nemovitost prodat. Tento prodej může být ve Vaší režii, nebo v důsledku jednání věřitele formou nařízeného prodeje nebo exekuce. Prodej by měl pokrýt co největší část dluhu na hypotéce.
S daněmi je to poněkud složitější. Zde budete muset vycházet z toho, v jakém stavu bude nemovitost v okamžiku prodeje, aby se dalo posoudit, zda půjde o první převod nemovitosti, který se osvobozen od daně, nebo zda se osvobození na nemovitost vztahovat nebude a Vy zaplatíte 4 % z částky dle znaleckého posudku nebo z kupní ceny (podle toho, která částka bude vyšší) – viz §20 zákona o dani z převodu nemovitosti.

Pokud jde o otázku, kterou si máte zpracovat ke svému studiu, tak bych pro příště doporučovala vyhledat si samostatně dostupné informace a sem pokládat pouze dotazy k tomu, co Vám bude nejasné, nebo k tomu, co se Vám dohledat nepodaří.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jistě víte, že podle zdejšího kodexu je v rozporu pokládat 2 stejné otázky pod stejným nickem – Považováno za SPAM

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání