Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alternativa bez flashe - na webu, když je vypnutý

Dobrý den,

mám dotaz, zakomponoval jsem do své stránky flash galerii, ale potřeboval bych to ošetřit tak, že ten kdo má z uživatelů flash vypnutý, aby se mu místo toho zobrazil jen obrázek v jpg (vlastně to samé, akorát, že by to byl tedy jen obrázek)... Jak na to? Jedná se o stránku: www.ananan.cz
Změna předmětu, původně: Alternativa bez flashe (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Přečti si tohle http://latrine.dgx.cz/jak-spravne-vlozit-flash-do- stranky Mě se to zrovna v Opeře p…
Kráťa 04.12.2011 15:18
Kráťa
To je velmi zvláštní, loader tam samozřejmě je, a načtě se mi to max za 5s! Testoval jsem to na 3 po…
ananan 04.12.2011 19:05
ananan
Možná mi jel prve pomalu internet, teď se mi to načetlo asi za 5 vteřin a po vymazání cache prohlíže…
Kráťa 04.12.2011 23:31
Kráťa
Koukám, tohle je klasický "carousel". V dnešní době si dovoluji říct, že na tyhle věci je flash mrte… poslední
martin.developer 04.12.2011 23:51
martin.developer

Přečti si tohle
http://latrine.dgx.cz/jak-spravne-vlozit-flash-do- stranky
Mě se to zrovna v Opeře po asi 20ti vteřinách nenačetlo, tak jsem šel hledat. Když jsem se po minutě vrátil, bylo to načtené. Podle mě by tam byl dobrý nějaký loader (gif obrázek že se nařítá), aby si návštěvníci nemysleli, že se jim to nenačítá.
Jinak všeobecně není dobré mít na webu příliš scriptů a zpomalovat tím načítání, protože spousta lidí uteče a jde jinam. Rovněž podle mě není dobré, mít na indexu flash, co se načítá minutu, ale text a odkazy a to ze dvou důvodů:
a) vyjledávače "nevidí" do flashe web se pak nevyhledá (není ani podle čeho) a přeci chceš, aby tam lidé a roboti chodili.
b) Pokud je text (info o čem web je etc.), načte se ihned, takže vše "funguje" a kdo chce někam do galerie, klikne si a počítá s tím, že se to bude natahovat déle. Mohly by tam být třeba náhledy posledních galerií.

Sněžení bych vyhodil, podle mě je velmi rušivé a vadí při čtení.

To je velmi zvláštní, loader tam samozřejmě je, a načtě se mi to max za 5s! Testoval jsem to na 3 počítačích a v 5 prohlížečích a bez problémů. Rychlost internetu mám v dnešní době průměrnou, nějakejch 3 Mbit/s. Sněžení asi vyhodím, to ti dávám za pravdu. Co se týče flashe na uvodním indexu, vložil jsem ho tam proto, aby ta stránka na první pohled naujala a hlavně ta stránka není celá flashová, ale pouze jen jeden prvek, v tomto případě galerie plakátů. Takže když se tohle nenačte, uživatel má stále k dispozici všechny informace a menu, takže se bez toho obejde. Na dalších stránkách flash není, takže si v klidu přečte například rubriku "PROFIL" bez toho aby ho otravoval nějaký flash. Ten odkaz je pro mě užitečný, takže díky! A poprosím o reakci k tomu co jsem napsal, zajímá mě samozřejmě tvůj názor.

Možná mi jel prve pomalu internet, teď se mi to načetlo asi za 5 vteřin a po vymazání cache prohlížeče také.

...takže si v klidu přečte například rubriku "PROFIL" bez toho aby ho otravoval nějaký flash...

S tím nemohu souhlasit. Je fakt, že to třeba není flash (nekoukal jsem se jak je to udělané), ale otravovalo mě, že mi tam každé snad 4 vteřiny rotovaly 3 obrázky. Cokoli "hejbacího" vadí při čtení. Představ si, že by sis četl knihu a každých 5 vteřin by se ti změnila horní pětina stránky, nebo by ti někdo strkal před oči proužek papíru s nějakým textem (viz proč se nedívám na ct24 http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/212926/P roc-nemohu-sledovat-CT24.html), navíc aby sis mohl číst, musel bys očima "popojet" někam dolu.
Pak jsem tedy ještě mrknul trochu dále. U ukázek by bylo dobré napsat, co je to za logo a pro koho je, případně odkaz, kde je k vidění.
Kliknout na položku v menu by mělo vést na nějakou konkrétní stránku webu a ne na stažení souboru v *.PDF. Ceník by bylo lepčí udělat na té stránce normálně v HYML tabulce a dát jej tam v *.pdf ke stažení.
Vzhled u webu není důležitější, než jeho obsah, přehlednost bez složitého a rozsáhlého menu. Lepší je, hodně číst a málo klikat, než 20x kliknout a přečíst si 50 vět.

Koukám, tohle je klasický "carousel". V dnešní době si dovoluji říct, že na tyhle věci je flash mrtev a používá se JS. Nepřemýšlel jste použít nějaký JS carousel script? Na internetu jsou jich tuny, stačí hledat.

Ale pokud chcete Flash, použijte JS script SWFObject a můžete použít alternativní obsah pro lidi bez Flashe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru