Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hz monitoru ve winXP

Dobry den mam problem s monitorem CRT LG flatron F900P. koupil sem si grafickou kartu Ati radeon HD2900Pro 512MB ktera uz nema vyvod VGA na monitor. Drive sem mel starsi grafickou kartu radeon 9600pro s VGA a tim bilim konektorem nevim jak se jmenuje :/ na te stare graficke karte kdyz jsem si naistaloval Utilitku Ati tray tools a v ni si nastavil pevny frekvence rozliseni a Hz tak se mi to prepinalo samo automaticky. U nove karty HD2900 to mam pripojeny prez redukci do grafiky ale herze se mi prepinaji jen ve win ale na monitoru mam porad 60Hz existuje neco cim by se to dalo nejak spravit aby mi to zase fungovalo?? nevim jestli jste muj dotaz pochopily a jestli sem ho dobre podal ale byl bych rad za kazdou radu dekuji h.o.n.z.i.k.cs@seznam.cz
Změna kategorie, původně: Tipy, triky (karel)

Předmět Autor Datum
těžko radit, protože nepíšeš zda ve vlastnostech zobrazení máš nastavený správný typ tvého monitoru.…
lední brtník 29.12.2007 23:40
lední brtník
Jestli to trochu chápu, tak si stěžuješ, že máš na monitoru pořád 60Hz, i když si ve Win nastavíš ví…
Prasak 30.12.2007 01:22
Prasak
Což je samožřejmě ochrana zbytečná, protože monitor se při vyšším než podporovaném refreshrate prost…
Notes2 30.12.2007 08:17
Notes2
Poněkud si pouštíš ústa na špacír. Samozřejmě, že dnes má takovou ochranu každý monitor, ale v době…
Pytlík 30.12.2007 09:04
Pytlík
si mě nakop - nemají náhodou ati ovladače vlastní podrobnější nastavení v přidaných záložkách, a ve…
lední brtník 30.12.2007 13:48
lední brtník
Přesně tohle jsem měl na mysli. Protože zrovna minulej tejden jsem dal máti pod stromek 20" CRT moni… poslední
Prasak 30.12.2007 15:31
Prasak

těžko radit, protože nepíšeš zda ve vlastnostech zobrazení máš nastavený správný typ tvého monitoru.
pokud ne, slušnější monitory které dokázaly něco víc než jen 60hz měly u sebe přibalenou disketu s .inf souborem, díky tomu mohla grafická karta nastavit větší rozsah frekvencí, ale nezmiňuješ se že bys něco takového použil.

možná by taky nebylo úplně od věci sdělit, zda tvoje redukce dvi/vga byla přibalená ke grafické kartě od výrobce, nebo šlo o dodatečně koupený nejlevnější typ co se dal sehnat.

ještě jedna věc: kromě na cd přibalených ati ovladačů existují i jakési omegy (sorry, poté co s mojí prací ati grafika vymr.... už s touto hatemark firmou nechci mít nikdy nic společného)

...
O.T.:
nerozumím moc tomu proč sem uvádíš odkaz na tvůj mail, který uvítá každý spamrobot, ale možná jsi masochista - vítej v klubu!

Jestli to trochu chápu, tak si stěžuješ, že máš na monitoru pořád 60Hz, i když si ve Win nastavíš víc.
Asi máš nainstalovány ovladače od ATI, takže někde v tom kontrol panelu pro grafiku (Catalyst Control Center???) najdi záložku, kde je kromě jiných nastavení i položka, kde se nastavuje maximální povolený rozlišení a maximální povolený refresh, standartně je tam daných 60Hz, tak si tam nastav víc. Pokud to nepovolíš, tak z grafiky půjde pořád jen těch 60Hz - je to ochrana proti poškození monitoru.

Což je samožřejmě ochrana zbytečná, protože monitor se při vyšším než podporovaném refreshrate prostě vypne. Má zabudovanou ochranu, podobně jako když člověku někdo řekne "skoč z okna" tak to neudělá protože má pud sebezáchovy, a podobnou věc má i snad každý dnes provozovaný monitor.

Přesně tohle jsem měl na mysli.
Protože zrovna minulej tejden jsem dal máti pod stromek 20" CRT monitor a i když jsem nastavil 85 - 100Hz, furt to očividně blikalo na 60Hz. Musel jsem vlézt do záložek ATI grafiky a povolit vyšší refresh, protože ten je nadřazen tomu základnímu windowsímu. Horší bylo si na to vzpomenout, protože sám jedu už nějakej pátek na nVidii a tam to (tuším) není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru