Avatar uživatele
annas

Hádka či výměna názorů?

Dnes ráno jsem opět vyslechla názory olomouckého psychologa dr. Smékala. Poukazoval na, že výměna názorů by měla vést ke zlepšení komunikace. Je třeba si však uvědomit, že při jakékoliv hádce bychom nikdy neměli užívat urážlivé výrazy.
Umíte přiznat své chyby a přijmout věcnou kritiku a připomínky? Vždyť tak se dovíte něco o sobě a o tom, jak vaše činy působí na ostatní.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, vagra, kokoťenko, rynek878, Drap, anonym, zjentek, gagaga, anonym před 5085 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Své chyby dokážu uznat,dokonce se někdy setkám s lidičkama,co tahle moje vlastnost naprosto šokuje a zůstanou na mě koukat,nedávno se mi stalo,že syn něco provedl a já jsem profesorce vysvětlila,že je to moje chyba,jelikož jsem mu tuto problematiku řádně nevysvětlila. Koukala na mě jak na přírodní úkaz a pak mi řekla,že se s takovým rodičem ještě nesetkala,že většinou rodiče všechno háží na školu. Byla jsem obdařena touto vlastností a ještě mám jednu vlastnost,že si sama ze sebe dokážu dělat legraci. Bohužel jsou lidé,kteří těchto mích vlastností dokáží zneužívat.
Doplňuji:
Hambac::::HA-HA,hlavně tu kritiku umíte rozdávat

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/uz-magorim

Upravil/a: kropitko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Divil bych se, kdyby někdo řekl,že je nekonstruktivní(při výměně),druhého jen uráží a z kritiky se rád poučí. Byl sebekritický. A uvědomil si to.
To je sice hezká,ale pustá teorie.Praxe BÝVÁ trochu jiná.
Bude to případ od případu.
Tahle disciplina je plná extrémů.Od sypání si popela na hlavu,až po dom. násilí. Zcela specifická je kategorie politiků.
Takto by to šlo rozebírat až do bezvědomí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kokoťenko

Já vždy tvrdím,že mám pravdu,žena předkládá další a další argumenty,vždy pak mávne rukou a řekne,že neví proč má kolem sebe samé blbce. Po chvíli si uvědomím,že má pravdu,ale proč bych jí to říkal…jsem přece chlap…ona ví,že já vím ajá vím,že ona ví.....

Zdroj: životní skušenosti z manželství

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vagra

Obecně můžu říct,že kritiku dovedu přijmout.Záleží na její oprávněnosti a jakým způsobem je sdělena.
S oblibou na kritiku reaguji zvýšeným hlasem:
„Ano,sebekriticky přiznávám,že mám vždycky pravdu“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hambac

Ano, umím přiznat komukoli cokoli. Přijímám kritiku i sebekritiku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek