Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem I po mesici pouzivani tece voda z bojleru rezava

Ahoj,
prestehoval jsem se do starsiho RD kde byl bojler DZD OKC 125l rv 1998, jelikoz byl tesny tak jsem se rozhodl jej nemenit, jen jsem ho vycistil, vymenil anodu a tesneni pod prirubou a pocital s tim ze rezava voda po tydenim pouzivani zmizi. To se bohuzel nestalo, nekolikrat jsem bojler vypustil a napustil, vzdy to vydrzelo tak 2 dny nez zacala tect silne rezava voda, jestli se bojler nahreje na 35 nebo 80 stupnu je jedno, po dvou dnech je proste kalna, zkousel jsem i vyhodit anodu ale bez vysledku. Myslite ze ma smysl stale cekat ze se to casem spravi samo a nebo bojler rovnou vymenit ?
Diky

Předmět Autor Datum
ahoj pokud si jistý že je to z bojleru (tzn že studená je bez zákalu) a není to z trubek ,tak ještě…
peru 02.11.2012 14:35
peru
Jo je to z bojleru, studena voda je pruzracna a ani po ohrevu v hrnci nezmeni barvu, trubky jsou nov…
HK 02.11.2012 14:54
HK
Dobrý den,je bojler správně připojen na vodu?Neberte to jako blbou otázku,znám z praktické stránky ,…
Lubomír 02.11.2012 18:08
Lubomír
Bohuzel ani jedno to neni, zapojeno je to spravne kontrolovano nekolikrat...trubka prorezla nebude p…
HK 02.11.2012 21:13
HK
Podle Vaší odpovědi soudím, že nejste úplný laik a tedy jste po hydraulické/mechanické stránce prově…
mirektatra 03.11.2012 19:38
mirektatra
rikas ze by mohlo bejt spatny uzemeni? bojler je uzemen pres el privod + navic 4mm uzemnovaci drat p…
HK 05.11.2012 17:34
HK
A kam vede ten 4mm drát? Do nuláku v krabičce u bojleru a dál ke zdroji pokračuje 1,5mm? Nebo je to…
mirektatra 06.11.2012 07:32
mirektatra
4mm drat vede do rozvadece, dum nema hromosvod, veskere zemneni je pres elektrickou pripojku... poslední
HK 07.11.2012 11:58
HK

ahoj pokud si jistý že je to z bojleru (tzn že studená je bez zákalu) a není to z trubek ,tak ještě jednou rozebrat a vennítř pořádně vydrbat od všech usazenin které se postupně ohřevem uvolńují . mě osobně se rezavá voda objeví pokud pár dní neodebírám vodu z darlingu (starý typ vzduch ve vaku ,voda v nádrži kolem )pak se vyčístí . zde nepomohl ani nátěr vnitřku za rok to bylo samé .bojler by měl být smaltovaný tak pokud to očistíš na smalt tak se nemá co uvolnovat . je to ale piplačka nutno svítit uvnitř žárovkou na 12 V a pomocí latěk kartáčků ,drátěnek a houbiček čistit , na kontrolu zrdcátko nebo inspekční kamerku . možná i nějakou chemii , bojler položit nalít roztok a otáček kontrolovat . každý pokus stojí za to pokud nepočítáš ztracený čas .

Jo je to z bojleru, studena voda je pruzracna a ani po ohrevu v hrnci nezmeni barvu, trubky jsou novy z plastu, takhle dukladne cisteni co popisujes je bohuzel nerealny protoze je to kombinovany bojler a prekazi tam topnej had, jinak bych typoval ze po tolika letech tam ten smalt bude spis na ozdobu.

Dobrý den,je bojler správně připojen na vodu?Neberte to jako blbou otázku,znám z praktické stránky ,kdy firma zapojila více bojlerů opačně a nechali si to zaplatit a pak se strašně divili reklamaci.Podobně opačně sespádovaná topení,statisícové akce provedené diletanty.
Potom by totiž přítok byl trubkou u vrchu a dole odtok trubkou napájecí,tudíž i všechny nečistoty včetně rzi se dostávají do potrubí.
Rezatá voda teče většinou,když je v bojleru dole usazen sanýtr se rzí a je velký odběr a usazeninu víří proud přítokové vody,nebo může být prorezlá trubka na teplou vodu uvnitř bojleru u dna bojleru a opět se do potrubí splavuje rez.Tato trubka velice snadno prorezne během pár let pokud je bojler špatně zapojen po elektrické stránce-špatné uzemění.
Dle mého názoru,pokud není bojler zapojen opačně,tak to bude prorezlou trubkou pro teplou vodu.:-)

Bohuzel ani jedno to neni, zapojeno je to spravne kontrolovano nekolikrat...trubka prorezla nebude protoze kdyz uzavru privod studene vody do bojleru tak po otevreni teple vody na baterii odtece jen par litru, pokud by byla trubka prorezla vytejkala by voda stale...

Podle Vaší odpovědi soudím, že nejste úplný laik a tedy jste po hydraulické/mechanické stránce prověřil již kdeco. Zkuste se ještě podívat po správném pospojení všech přívodů elektřiny, vody, topení, kostry, konzolí... Zkrátka všechno kovové důkladně propojit Cu vodičem min.4mm (lépe 6mm). Svorky musí být opravdu kovově čisté, vodič se jimi pouze provlékne bez přerušení a nesmí být vynechán žádný elektricky vodivý vstup/výstup bojleru, včetně všech vrstev pláště (šroubová mosazná svorka, mnoho plechových "ocásků", vodiče s očky od příruby, anody ... Proč vše tak zdůrazňuji? Stalo se mi u nerezového nového kombinovaného bojleru docházelo po ranním odtočení vody, že do večera se voda promísila a tekla pouze teplá, ne již horká a navíc po měsíci zpravidla odcházela topná tělesa. Na vině byly tzv."bludné proudy", které se "sbírají" do jednotlivých konstrukcí a rozvodů, mají vzájemný napěťový rozdíl a v mém případě "promíchaly" vodu v bojleru. Po kvalitním pospojení všeho a všech se bojler "ukáznil" a za 10 let již těleso neprohořelo. Úprava stojí pár korun a 2 hodiny času - doporučuji.

rikas ze by mohlo bejt spatny uzemeni? bojler je uzemen pres el privod + navic 4mm uzemnovaci drat prez sroub ktery je privaren na prirube topneho telesa, ke sroubu jsou pritazeny jeste plisky od samotne nadoby a finalni plechovy obal, privod a odvod vody je v platu tam neni co zemnit, ustredni topeni neni do bojleru zapojeno, takze nevym co by se dalo udelat lepe ?

A kam vede ten 4mm drát? Do nuláku v krabičce u bojleru a dál ke zdroji pokračuje 1,5mm? Nebo je to zatažený až do rozvaděče? v jakém stavu je uzemění ekvipotenciálu? ...Popsal jsem svůj případ, který jsem tímto vyřešil, je obtížné takovou závadu identifikovat na dálku... Já jsem všechna tovární uzemění nechal a posílilje tak,jak výše popsáno. Výsledek se dostavil. Může to být podobný případ a nemusí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru