Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IBM ThinkPad T43P odmita novy WD 320GB PATA

zdravim, po vyreseni problemu kopirovani vadneho disku http://pc.poradna.net/q/view/471574-zkopirovani-ob razu-disku-pod-linuxem-slax?page=r482757#r482757 se me povedlo udelat identickou kopii na novy WD Scorpio Blue 320GB . Disk pres USB jde normalne cist v OS XP, W7, W2k, Linux Slax. Pri spusteni v NB kdyz je primo na IDE radici napise interní pevný disk nemusí správně fungovat na tomto systému. Ujistěte se, že váš pevný disk podporován na tomto systému, a že nejnovější firmware HDD je nainstalován. Po esc nenajde OS a tim konci. V biosu videt je a pres instalacni cd - recovery konsolu se normalne prihlasi k instalaci win a po parametru r provedl kontrolu opravil chyby win, ktere tam byly. Googlil jsem co s tim jenze cesky nic a preklady bida. Jen vim ze schvalne IBM u nekterych modelu podporovalo jen nektere vyrobce. Anglicky co jsem nechal prelozit jsou nesmysly podpora na Lenovo jen anglicky. Umite to nekdo vyresit ? Firmware nebo novy bios ? Svazek HDD by snad mel identicky datum je stare, protoze i takovou prkotinu to hlida a to nemluvim o TPM (to uz je vypnute). Snad to musi nejak jit. Pred tim jsem se ptal nekolika IT zda ho mohu do nej koupit, no a pry nemuze byt problem, ale bohuzel je. dik za pomoc

Předmět Autor Datum
Jen vim ze schvalne IBM u nekterych modelu podporovalo jen nektere vyrobce. Problém býval "historic…
VN 07.05.2010 20:17
VN
no jo tohle jsem cetl jenze podle prekladu tady http://translate.googleusercontent.com/translate_c ?…
cody 07.05.2010 20:38
cody
posouvam dotaz nahoru. Nikdo neresil tento problem ?
cody 11.05.2010 08:03
cody
Ja kdysi jo, ale reseni si nepamatuju. Ani nevim, jestli se to pak povedlo nebo ne. Jediny co si vzp…
Radek 11.05.2010 09:18
Radek
jo presne tohle to pise, dik za dalsi odkazy. Problem je ze neumim anglicky a prekladac google neni…
cody 11.05.2010 10:54
cody
Fakt si to nepamatuju, ale jak jsem psal uz rano, tak jak jsem hledal a uvidel ten problem, tak jsem…
Radek 11.05.2010 13:51
Radek
Novy HD jsem naformatoval na FAT32 (pripojen ted pres usb) a stary (pripojen pres IDE) dva oddily nt…
Joseph 11.05.2010 15:52
Joseph
Aha, tak toho jsem si vubec nevsiml. Ten jeho puvodni problem jsem necetl. Nicmene nic to nemeni na… poslední
Radek 11.05.2010 16:17
Radek

Ja kdysi jo, ale reseni si nepamatuju. Ani nevim, jestli se to pak povedlo nebo ne. Jediny co si vzpominam, tak ze na nejakym webu zahr. se to resilo. Zkus pohledat po googlu.

Ted jsem si par veci nasel a mam pocit, ze jsem to tehdy vyresil prepnutim neceho v biosu. Hazelo mne to tuhle chybu

ERROR

2010: Warning: Your internal hard disk drive (HDD) may not function correctly on this system. Ensure that your HDD is supported on this system and that the latest HDD firmware is installed. Press <Esc> to continue

Press <F1> to Setup

Mne ta hlaska po te "uprave" skakala porad, ale disk normalne fungoval. Jeden z odkazu uz tady mas, tak ti pridam par dalsich a projdi si obsah prispevku, jsou tam nekde i odkazy:
viewtopic.php
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=53230& pagenumber=

Fakt si to nepamatuju, ale jak jsem psal uz rano, tak jak jsem hledal a uvidel ten problem, tak jsem si matne vzpomnel, ze mne to jelo. Mam ale pocit, ze se neco muselo zmenit v biosu (nenahraval jsem novej) a pak pri kazdym startu pc to psalo nejakou hlasku, ktera se jen potvrdila a pc normalne jel. Zkus kdyztak zavolat na podporu IBM. V PM ti poslu mobil na technika do Prahy. Treba ti poradi a nebudes se s tim muset drbat nekolik dnu sam.
Projdi si bios. Zkus vypnout chip jestli ho mas. Proste kdyztak zkousej menit nastaveni a zapisuj si, co menis. Nebo dej bios uplne do defaultu a zkus co to napise. Mam pocit, ze jsem tam tehdy cpal Samsunga nebo WD a pak ho to vzalo, az jsem to pak nekde vyresil.

Novy HD jsem naformatoval na FAT32 (pripojen ted pres usb) a stary (pripojen pres IDE) dva oddily ntfs s win xp a FAT32 IBM_ service tedy recovery xpprof

.... to je ta "identicka kopia"

Ak BIOS disk detekuje nepotrebuješ žiadny upgrade, ničoho. Ty tam maš v partition zrejme gulaš jak hrom. Potrebuješ si vyjasniť, čo a kde si pozapisoval.

Aha, tak toho jsem si vubec nevsiml. Ten jeho puvodni problem jsem necetl. Nicmene nic to nemeni na tom, ze nektery T43 maji opravdu problem s disky nekterych vyrobcu.

K puvodnimu tazateli. Disk bys mel mit v NFTS, ve FAT32 je jen recovery oddil od IBM, ale ten stejne na jiny disk neprekopirujes. Teda mozna dnes uz to nejak pujde, ale pred par rokama, kdy jsem to delal ja, tak to neslo nicim zkopirovat. Jinak teda vubec nevim, cos delal s diskama a jejich partitions, ale recovery oddil od IBM je akorat na dve veci, protoze ti zformatuje celej disk, kdyz ho pouzijes a napriklad z nekolika partitions, ktery si vytvoris, ti udela zpet jednu a musis pak delat vse znovu. Takze pokud jsi chtel pouzit novy disk, staci naklonovat system ze staryho na novej a udelat si necim image systemu. Je to mnohem lepsi, nez pouzivat debilni recovery od IBM, ta je vhodna pouze kdyz mas jeden oddil na disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru