Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IDE mechanika

Ahoj, chystám se přendat starou mechaniku do nového počítače, který právě kupuji. Má normální 4pin napájecí + IDE datový kabel a ještě jeden takový malý, na druhé straně zapojený do desky.

obr735261_2011071619.23.59.jpg

Nejsem si jistý, ale myslím, že jsem ho v jiném počítači neviděl. Takže by mě zajímalo co je ten kabel zač a jestli je k funkci na počítači třeba. (asi ano když ho tam dávali, ale jak říkám, zdá se mi že v jiných nebyl)

Předmět Autor Datum
IDE mechanika je co ? Optická mechanika ? Onen kabel bude analogové audio. www.elhvb.com
Joseph 16.07.2011 19:53
Joseph
Samozřejmě - optická mechanika připojená přes IDE. poslední
trimpo 16.07.2011 19:56
trimpo
je to prípojka na audio-vstup zvukovej karty,dnes už úplná zbytočnosť,veškerá komunikácia ide v nový…
audax 16.07.2011 19:54
audax
Je to CD Audio kabel, ale pokial system podporuje digital audio extraction, tak ho nepotrebujes (zev…
Michal2 16.07.2011 19:56
Michal2

je to prípojka na audio-vstup zvukovej karty,dnes už úplná zbytočnosť,veškerá komunikácia ide v nových počítačoch cez ide kábel mechaniky-staré počítače mali velmi pomalý prenos audiosignálu pri prehrávaní z audiocd cez ide rozhranie,prednosť mal prenos dát takže výrobcovia vybavovali mechaniky separátnym audio výstupom na priame prepojenie so zvukovou kartou,pri dnešných rýchlych počítačoch s pci zbernicami s minimálnou revíziou 2.2/2.3je už toto separátne prepojenie naprostá zbytočnosť,zapojením sa nič nepokazí,ale dnes už sa tým nezíska žiadna výhoda

Je to CD Audio kabel, ale pokial system podporuje digital audio extraction, tak ho nepotrebujes (zevraj znizuje zataz tym, ze posiela zvuk priamo z mechaniky do zvukovky, ale neviem o kolko a ci to ma vyznam). Nepripajaj ho a pokial z Audio disku budes moct normalne prehravat hudbu, tak sa tym nezaoberaj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru