Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IP kamerový systém, zhodnocení

Zdravím, chtěl bych Vás požádat o ohodnocení následujícího návrhu ip kamerového systému, v podstatě se jedná o 4 IP kamery, které by svůj záznam obrazu ukládaly na síťový disk.
kamery:
3x i4wifi.cz
1x i4wifi.cz

jako síťový disk bych využil např.: zyxel-nsa-210-d158569.htm s 1 TB HDD.

záznam se asi nebude provádět 24 hodin, alespoň ne ze všech kamer, asi bude stačit cca. 1fps v lepší kvalitě než větší fps v horší kvalitě. Kamery bych chtěl napájet po POE.
Kamery live dostupné přímo, nebo by na NAS serveru byla web. stránka, kde by byly odkazy na jednotlivé kamery, ať si to uživatel nemusí pamatovat. No a uložený stream by se pak případně pouštěl z NAS serveru, pravděpodobně jen z lokální sítě.
Ptám se, bude to fungovat? Co místo na disku? Když bychom použili obraz 1280x1024 bodů 1fps x 4 kamery v průměru každá kamera 12hod. denně, při možnosti použít kodeky MPEG4, MJPEG a H.264 Těším se na připomínky. díky.

Předmět Autor Datum
já bych v tom viděl několik problémů a mám několik postřehů: 1. Tohle "řešení" má prakticky nulovou…
touchwood 19.03.2010 07:19
touchwood
takže kamery stojí za prd? co se orientace ve výsledném streamu týče, tak kamera umožňuje opatřit st…
Doly 19.03.2010 14:08
Doly
no, ráno jim to nejelo, takže na to koukám až teď. Jsou to levné kamerky (ekvivalent levných webkame…
touchwood 19.03.2010 14:17
touchwood
tohle řešení se mi také nezdá moc vhodné. podívej se na tohle jen pro info. http://www.kamerove-syst…
mik.miky 19.03.2010 15:14
mik.miky
Omlouvám se, že jsem nereagoval, byl jsem na víkend mimo internet. No jedná se o autodílnu, velikost…
Doly 21.03.2010 22:25
Doly
Ten rekorder ti netreba, kludne kup jednu kartu od averu (4xbnc) a nahravanie zvladne bezny kancelar…
fleg-sk 21.03.2010 22:52
fleg-sk
a čo je výhra ? záznam na velkoplošné obrazovky s rozmermi 10x5m na bežnom kancelárskom pc ? Pokial…
audax 22.03.2010 00:38
audax
Nevidim dovod na kupu externeho zaznamoveho zariadenia, ked mi rovnaku pracu odvedie bezne pc. Ako s…
fleg 22.03.2010 11:35
fleg
před samotnou instalací je nejlepší provést kamerovou zkoušku. kameru do ruky(na tyč) a přenosný mon…
mik.miky 22.03.2010 07:27
mik.miky
souhlas - tyhle mašiky běží jak je rok dlouhý, dost často v otřesných podmínkách, kde klasické PC je…
touchwood 22.03.2010 11:55
touchwood
kamery (v tomto případě analogové) vyber podle toho, kam je budeš nasazovat, pokud to bude ven, měly… poslední
touchwood 22.03.2010 11:57
touchwood

já bych v tom viděl několik problémů a mám několik postřehů:

1. Tohle "řešení" má prakticky nulovou přidanou hodnotu. Je to defacto ukládání obrazového materiálu bez ladu a skladu - nechtěl bych v tom následně něco hledat
2. I4 web aktuálně nejede, ale uvážil jsi u těch kamer jejich parametry, tj. Např. Světelné podmínky (intenzita osvětlení, protisvětlo), optiku (zoom, světelnost)
3. Dnes se celkem za pár peněz navíc dá pořídit základní IP CCTV řešení (např. od Samsungu), které umí datové proudy opatřovat metatagy (časové informace), multiplexovat je a rovnou uložit na interní disk.

Já osobně bych si takové řešení-neřešení které jsi navrhl velmi rozmyslel...

no, ráno jim to nejelo, takže na to koukám až teď. Jsou to levné kamerky (ekvivalent levných webkamer pro PC), bez vlastního pohonu. Na koukání a dozor to asi stačit bude, ale pro záznam bych to rozhodně nedoporučoval.

Problém je, že vlastně nevím, co chceš sledovat a jak to řešení chceš používat a využívat, jaký máš rozpočet atp.

Omlouvám se, že jsem nereagoval, byl jsem na víkend mimo internet.
No jedná se o autodílnu, velikost cca 20x10m a je tam trošku problém se zaměstnanci, takže je třeba monitorovat po dobu pracovní doby cca 8-16hod provoz v servisu. Servis má nyní instalováno zapezpečení (alarm), ale nastavit kamery tak, aby například o víkendu a přes noc nahrávaly na základě pohybu by bylo asi fajn jako doplnění. Hala je vysoká cca 5m, takže když budou kamery instalovány u stropu, tak budou mít celkem "výhled". Na monitorování haly se přemýšlelo o 2kamerách, uvažovaly jsme nad kamerou pro kancelář, která je "přilepená" na halu. A k tomu jednu kameru venkovní, kde je parkoviště a parkují tam auta zákazníků. takže systém pro 4 kamery by byl dostatečný. Rozpočet je tak 30tis. ušetřit třeba 5tis asi není tak důležité, když už se to dělá, tak ať to stojí za to. Se zapojením a konfigurací problém mít nebudu, ale pokud mi pomůžete vybrat zařízení, tak Vám budu vděčný.

co např. toto (z výše uvedeného odkazu)
http://www.kamerove-systemy-cctv.cz/2-ryk-9220vga- digitalni-videorekorder-h-264-pro-4-kamery-lan-int ernet-3g-gprs-vga.html
ale jaké kamery k tomu byste doporučili?
ještě jednou díky.

Ten rekorder ti netreba, kludne kup jednu kartu od averu (4xbnc) a nahravanie zvladne bezny kancelarsky pc. Nevyhoda je, ze ten ich sw vie bezat maximalne v 1280x1024, co v case dnesnych 22" lcd nie je bohvieaka vyhra. Tych 30k by malo stacit.

a čo je výhra ? záznam na velkoplošné obrazovky s rozmermi 10x5m na bežnom kancelárskom pc ? Pokial obetuješ 5000 a viac eur na AJA Kona/Xena/DVR Station/Hikvision/cPEG Faroudja a spol + expansions cards,budeš to mať aj na 8-mich obrazovkách v HD v reálnom čase,ale určite nie na bežnom kancelárskom stroji,pokial to chceš za prijatelné peniaze,treba nejaké kompromisy..

Nevidim dovod na kupu externeho zaznamoveho zariadenia, ked mi rovnaku pracu odvedie bezne pc. Ako som povedal jedina nevyhoda je nutnost prace v nizsom rozliseni resp prechod zo 16:9 na 4:3, co moze pri praci sposobovat jemny nekomfort.
Okrem toho si siel s cenou niekam inam, bavime sa o lowende do 30k a tam je jednoznacne najlepsia volba PC + 4slotova karta.
Osobne som zastanca ip kamier, ale v tejto cenovej rezii nic rozumne do beznej prevadzky nezozenie, navyse som robil presne rovnaku prevadzku (3 kamery v hale, jedna vonku na parkovisku) a bezi to tam tak uz asi 4 roky bez problemov (okrem vymeny kamier, kedze majitel firmy si na zaciatku dodal svoje z METRA, lebo sak su lacne nie?.. a tie sa furt dodrbavali).
Edit: Este jednu vec treba Averakom vytknut. Klient pri prehliadani ich web servera potrebuje activeX a maju to spravene tak vyborne, ze mi to fungovalo na kazdom druhom pc. Problem s tym mali IE6,7,8, nehovoriac o fakte, ze ine prehliadace su mimo hru. Vsade, kde to neslo som to musel riesit vnceckom a averaci to do dnesneho dna neopravili. Dovod nefunkcnosti na niektorych pc je doteraz neznamy.

před samotnou instalací je nejlepší provést kamerovou zkoušku. kameru do ruky(na tyč) a přenosný monitor. Vyhneš se zbytečným přesunům po osazení. Ta detekce o víkendu, MOTION detekce, lze nastavit buď v kameře(dál třeba alarmOUT) nebo to právě umí to DVRko. Ještě k tomu záznamu, radši mám záznam na dvr(mašina k tomu určená 24x365dní atd) záznam na PC je věc možná levnější ale náchylnější(karta do PC by měla podporovat resetPC) v případě seknutí stroje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru