Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IT - kniha o přemýšlení (případně o přemýšlení obecně)

Haf,

popsat svoji dotaz nebude jednoduché, úplně nevím co hledám a už vubec nevím jak to popsat. Začal bych tím, že určitě někdo zná kolegu, který na meetingu umí přemýšlet a myslí na hodně věcí, hledá pnutí, omezení apod. - ví, že logika by se neměla duplikovat, data by se neměla duplikovat, upozorní jaké chyby budou vznikat, řekne dopad v případě změny apod. A já hledám nějakou knihu, která je o tom jak v daných situací přemýšlet - nějaké out of box thinking či best practices thinking či jak to nazvat.

Možná ještě příklad, abych to lépe popsal: Seděli jsme na meetingu a domlouvali jsme se kam budem ukládat zdrojové kody a bylo vybráno SVN/repozitorovací systém, všechni jsme to odkejvali jako nejlepší možné řešení. Načeš přišel kolega s návrhem, že to budem dávat do flat souboru na sdílený disk ::), tak jsme mu to zdrbli, pochopitelně. Nicméně dostala mi jeho reakce: "Bylo tu jen jedno řešení a všichni s tim souhlasili, tohle neni diskuze, nejsme schopni najit špatná místa či vubec něco řešit, takže jsem navrhl raději špatnou variantu, abychom odhalili chyby v té vybrané atd..". Mazec, jasně SVN byla nejlepší volba, na stranu druhou všichni jsme to jako ovce odkejvali a jedinej Ivánek, dokázal to out of box thinking, vyhodnotit, že tam něco nesedí atd...

Jasně, sedět několik let vedle nějakého dobrého kolegy dá hodně a upřímně myslím, že jsem se toho i hodně naučil, když jsem na meetingu v jiné společnosti, ale chtěl bych i nějakou knihu. Protože kolega nebyl všemocný a já jsem hulvát, který také všechno nepochotil.

Snad si rozumíme, nějaké nápady jak popsat titulem knihy: jak myslet na meetingu, out of box thinking, best practices thinking,checklisty- ja co všechno myslet před implementací..

:-) A prosim, aby ti co maji k tématu méně než k mé osobě se k tomu nevyjadřovali..

Předmět Autor Datum
Ak nevadí AJ: www.martinus.sk www.martinus.sk
Eduard Žanony 08.02.2013 23:29
Eduard Žanony
dik zkusim, podle popisu to vypadá jako spíše něco manažerského (což mi nějak moc nezajímá - chtěl b…
AZOR 08.02.2013 23:33
AZOR
To nie. Našiel som iba na javu: www.martinus.sk a c++: www.martinus.sk To C++ je dokonca v češtine,…
Eduard Žanony 08.02.2013 23:42
Eduard Žanony
btw ak nemáš prečítane všetky stevove knihy tak začni tam (best - Think Different) a úžasny životopi… poslední
Eduard Žanony 08.02.2013 23:47
Eduard Žanony

dik zkusim, podle popisu to vypadá jako spíše něco manažerského (což mi nějak moc nezajímá - chtěl by přímo IT/programování, že by to bylo přímo pro databázové vývojáře je utopie :-D) a lá Jobsovi knihy, ale určitě na to mrknu, diky za tip. - angličtina nevadí. Očekávání trhu je je, že v čr to nebude. Leč možná nějaké přemýšlecí principy jako doplně k tomu co hledám, by se snad najít dalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru