Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ibm r50e startup problém (nejspíše hardware)

Zdravím všechny. tato otázka je mířená spíše na profesionály v oboru spravování pc a to nejen výměnou komponentů, ale i opravou vadných součástek přímo na mb. Po dlouhé době jsem se pokusil znovu analyzovat problém s mým 1. ntb Ibm r50e, který bez příčiny přestal fungovat. Stále hledám příčiny, ale nenapadá mě nic, krom nafouklého kondenzátoru a tp. možná se pokusím ještě zapéct základní desku, ale to beru jako poslední možnost. Každopádně. Po stlačení power tlačítka (pouze ac s baterií, baterii samotnou nebere) se pokouší opakovaně se zapnout. Tj, že v 1/4 sekundovém intervalu bliká zapínací dioda. Pokud nechám ntb chvíly nabíjet baterii, zapne se do úsporného režimu, nebo tak podobně. (svítí diody, display černý, reaguje jen za power tlačítko) Stojí za zmínku, že baterie mám 2 a obě by měly být v pořádku. Tak .. nápady ? Popř. můžu zkusit nahrát video, ovšem nemám u sebe nic kvalitního, tak by byl snad popis zřetelnější.

*// Snad ještě maličkost. ntb se nezapne pokažsé, ksyž nechám baterii nabíjet .... jde o štěstí. Zdá se mi, jako by se pokušel ntb normálně zapnout, ale když dojde k zapnutí lcd tak kiksne baterie a dc jsko by stačilo jen na svícení diod ... Ventilátor běží, dvd rom nereaguje, svítí jen zeleně Z (uspání), zeleně zápisn ha hdd (asi) a červeně baterie ...

Předmět Autor Datum
recenze: 8. 2. 2004 ... 1.3-GHz Intel Pentium M; 384MB DDR SDRAM to si deláš jako z lidiček prdel ?…
Joseph 02.03.2014 17:41
Joseph
Je to můj 1. ntb a rád bych si ho spravil. Nemám zájem kupovat další. podobných krámů mám doma nad 1…
Dark Alien 02.03.2014 18:34
Dark Alien
Mám tu pár fotek a videí. Foto : imgup.cz NK6DA.jpg CVTbu.jpg Videa : FX7WqCGVDMw ctja2-UkLo4 4…
Dark Alien 02.03.2014 18:56
Dark Alien
Jak myslíš, ak máš hardwarový problém, pre začiatok by som hľadal servisný manuál IBM pre daný model…
Joseph 02.03.2014 19:14
Joseph
Mám k dispozici mikropájky zdroje multimetry a tp. (většinu ve škole) popř můžu použít starší počíta…
Dark Alien 02.03.2014 20:47
Dark Alien
A už mám i ten servisní manuál. Ovšem není moc podrobný. V non beep indicators jsou v podstatě jen 3…
Dark Alien 02.03.2014 22:47
Dark Alien
Nějaký program známý userfriendly prostředím ? :D Vážně mi na tom ntb. záleží. poslední
Dark Alien 03.03.2014 20:44
Dark Alien

recenze: 8. 2. 2004 ... 1.3-GHz Intel Pentium M; 384MB DDR SDRAM

to si deláš jako z lidiček prdel ? Toto koupiš za 500 Kč funkční když už to chceš mít. Jinak netuším komu a k čemu by to dnes melo být.

... :puff:

Je to můj 1. ntb a rád bych si ho spravil. Nemám zájem kupovat další. podobných krámů mám doma nad 100 kg ... Krom toho tě to vůbec nemusí zajímat. potřebuji pomoct s ntb a je jedno jestli je to nový ntb. s i7 a nějakou gtx, nebo pardál s centrinem a inteláckou integrovanou -_- ...

Jak myslíš, ak máš hardwarový problém, pre začiatok by som hľadal servisný manuál IBM pre daný model, prehladával špecializované fóra.

U tak starého notebooku je istá pravdepodobnosť že manuál unikol zo servisnej siete a bude niekde k stiahnutiu. Inak to vidím mierne beznádejne bez testovacích nástrojov a diagnostického software.

... :puff:

Mám k dispozici mikropájky zdroje multimetry a tp. (většinu ve škole) popř můžu použít starší počítače, nebo nový noťas k nějaké té diagnostice. Jen s tím nemám zkušenosti. Není někomu znám nějaký program ?

A už mám i ten servisní manuál. Ovšem není moc podrobný. V non beep indicators jsou v podstatě jen 3 signály a ani 1 neodpovídá mé situaci .. snad se mu jen jeden blíží. V řešení je zkontrolovat připojení komponentů a. td. V poslední řadě chyba mb. , jak jsem předpokládal. Ovšem teď zase nevím jak dál. alespoň mám na čem stavět. V pá se do toho opět pustím. ovšem do té doby budu na internátě a bavit se o tom budu pouze teoreticky. (ps. krýzný web, asi se zaregistruji a vyslouží si místo na hlavní stránce opery... ;) )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru