Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Win XP na Acer Extensa 5235

Dobrý den. Mám velký problém. Koupil jsem si Acer Extensa 5235 a začal instalaci XP, po zkopírování instalačních souborů a následnému restartování počítače mě vyskočí hláška (která se zobrazuje jako klasické okno - v pozadí hlášky typu Snadná práce se systémem, apod.): Závažná chyba. Nastala chyba, která zabraňuje v pokračování instalace. Jedna ze součástí, kterou systém Windows potřebuje k pokračování instalace nemohla být nainstalována. Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O.

Ví si s tímhle někdo rady? Děkuji předem za odpověď.

Předmět Autor Datum
Nastav v biosu v polozce Main SATA Mode : AHCI Mode na IDE Mode
Cat 19.09.2009 09:36
Cat
Přesně tak IDE Mode a k tomu ještě D2D Resource na Disable a XP nainstalovaný za 20min ale z originá… poslední
Tomason 15.08.2011 21:48
Tomason
zkus přepnout sata řadič disku do jiného kompatibilnějšího módu. tvoje instalace xp je originální cd…
lední brtník 19.09.2009 09:39
lední brtník
IDE mode už mam nastavený jak dávno, neboť předtím mi to vůbec nešlo instalovat a to mi právě pomohl…
Čichal 19.09.2009 09:43
Čichal
Skus použít tento návod: http://www.symp.cz/text-28-instalace-windows-xp-na -sata-disk-s-nlite.html
Cat 19.09.2009 09:53
Cat
lidem začínajícím doporučuju pouze: kupujte pc se systémem. oni ušetří za legální oem systém, pak ch…
lední brtník 19.09.2009 11:08
lední brtník
Nejezdíš v Lexusu, neoblékáš se u Armaniho, čas ti neukazují Rolexky, Takže jsi takový postbolševick…
Henessy 19.09.2009 11:49
Henessy
nechápal jsem proč tu motáš něco o (svých?) finančních ikonách, s čím to souvisí. celou tvoji odpově…
lední brtník 19.09.2009 13:02
lední brtník
Hernajs, Henessy, jestli tohle myslis jinak, nez sarkasticky, jsi obycejny ubozak (i kdyz bohaty)...
mif 19.09.2009 13:21
mif
No rekl bych, ze to mysli vazne. Uz jednou jsem neco podobny tady videl a bohuzel jsem reagoval stej…
Radek 19.09.2009 15:09
Radek
Nemyslel jsem to vážně, jen mě vytáčí, když někdo odsuzuje vychytralost spořílků. Někdo peníze nemá,…
Henessy 19.09.2009 21:42
Henessy
vychytralost sporilku? ked uz setris tak setri tak, aby si toho nelutoval. ale ludia su hovada a pre…
shiro 19.09.2009 22:36
shiro
Pokud už jsi přepl sata režim disku /což se podle popisu zdá že jo/ tak zkus vypnout interní čtečku…
MM_tank 19.09.2009 16:31
MM_tank
Rada je velmi jednoduchá - připrav si nejprve disk k instalaci. Tím nemyslím přepnutí do modu kdy je…
Symp 06.04.2010 19:55
Symp
Tohle je asik pripad moji roby.. ta Ma Stolni PC od Acru.. jeden disk je H druhy E.. a pak tam ma da…
Wlcak 06.04.2010 21:03
Wlcak
No, nechci rýpat, ale mi se ta poslední rada nezdá vůbec jednoduchá. Hlavně to šachování s instalačn…
kolemjdoucí 06.04.2010 21:04
kolemjdoucí

IDE mode už mam nastavený jak dávno, neboť předtím mi to vůbec nešlo instalovat a to mi právě pomohlo to IDE mode.... A disk je originální a původní systém tam nechat nemohu, neboť tam byl Linpus naprosto nepoužitelný. a te´d už tam navíc není, poněvadž jsem formátoval oddíl než jsem instaloval XP;-)

lidem začínajícím doporučuju pouze: kupujte pc se systémem.
oni ušetří za legální oem systém, pak chcou po mě nainstalovat nějaký kradený a já mám kolem nich za flašku skákat a řešit jejich problémy. a oni jsou velmi chytří a generují do komentářů připitomělé smajlíky.

buď si tam dočasně dáš w7 (bude znát tvůj chipset), nebo si seženeš legální instalaci xp, vzhledem k vychytralé koupi s linpusem bude i tvoje instalačka xp podivného původu = obsahu.

já aceristy nepovažuju za normální uživatele pc, oni jsou něco jako byli za bolševika majitelé trabantů.

Nejezdíš v Lexusu, neoblékáš se u Armaniho, čas ti neukazují Rolexky, Takže jsi takový postbolševický Trabantista.Zatím jsem se nesetkal s nikým, kdo by kupoval Acer kvůli jménu, vzhledu...Možná se budeš divit, ale je to otázka peněz.My, co jezdíme ve Ferari, máme notebook i foˇták v barvě Ferari, hážeme bobek na poradny a opravář nakluše do bytu. Jsou ale jedinci, kteří na to nemají, kupují levné notebooky (ne, že by nechtěli drahé, ale nevychází to) a pak se r adí a radí. A jsou vděční za každou radu a překousnou i někjaký ten plivanec.A proto budˇme rádi že jsme bohatí a radˇme té Aceristické lůze.Inteligentního smajla neznám, tak nedávám nic.

nechápal jsem proč tu motáš něco o (svých?) finančních ikonách, s čím to souvisí. celou tvoji odpověď jsem nečet, mám nějak potíže jí rozumět nebo se s ní identifikovat, a nějak nechápu co tě k ní vede.
ale je to blbý, kdo chce (nebo je zvyklý se tak dívat), může moji poslední větu chápat výhradně přes peníze. tak to nebyla nejšťastnější formulace.

trabanty pochopitelně byly nejlevnější, proto měly své zákazníky. já měl na mysli spíše chování kasty řidičů tohoto šmejdu.
pak sem přijde tazatel který nižší cenu svého krámu ještě snižuje nákupem bez os, ale má problém ho pak nainstalovat, k tomu co tam vlastně instaluje zarytě mlčí - tak kde hledat problém?

uvažováním podobná kasta aceristů si "vychytrale" kupuje laciné šmejdy - ale pak tu čteš desítky neuvěřitelných dotazů na to co jim nefunguje, jak sračkové acer utility od výrobce prakticky znemožňují chod systému, žijí v očekávání co by měl jejich krám splňovat (vždyť je to přece taky počítač, tak to musí umět).

vždycky bude existovat nejlevnější segment trhu, dobrý pro krámy na kterých nezáleží, nebo klidně ve chvíli kdy jsou potřeba peníze na důležitější věci. koupíš, občas používáš, časem zahodíš. dělám to taky - u mobilů, kompaktních foťáků, u hadrů chceš-li. ale známkovat lidi jako ty? blil bych.

No rekl bych, ze to mysli vazne. Uz jednou jsem neco podobny tady videl a bohuzel jsem reagoval stejne jako ted. Jen nechapu, proc kdyz ma to cerveny Ferari a spolu s nim celou image elektroniky do ruda, proc sem na poradnu chodi, kdyz to prece lidi jeho typu nepotrebuji a zavolaji si opravare.

Nemyslel jsem to vážně, jen mě vytáčí, když někdo odsuzuje vychytralost spořílků. Někdo peníze nemá, někdo má. To bych se měl ofrnˇovat nad někým, kdo přijde a chce poradit jak přečipovat auto, zavařit kliky, dát širší kola, snížit podvozek atd?A to u auta, které se dá koupit v plné palbě, nebo značku, která to má v základu. V duchu ho polituji a pokud umím, poradím. Píšu to z telefonu a smajla tam nedám, kdybych se po..

vychytralost sporilku? ked uz setris tak setri tak, aby si toho nelutoval. ale ludia su hovada a pre 200 korun sa idu poondit. Potom riesia mesiac ked im nieco nejde. ale hlavne ze usetrili. Uz im nedojde, ze usetrene peniaze vrazili do opravara, alebo do riesenia problemov.

pametaj si - niesi tak bohaty, aby si si mohol kupovat lacne veci. o tom to cele je.

Rada je velmi jednoduchá - připrav si nejprve disk k instalaci. Tím nemyslím přepnutí do modu kdy jej XP vidí, myslím tím oddíl pro instalaci. Tím, že tam v ACERu namastili ten Linpus rozsekali disk na oddíly a ten první do kterého to cpes je tak malý, že to tam prostě nenacpeš. Zvláštní, že nepomůže předělat oddíly při instalci WinXP, ale je to tak. Řeším to tím, že vezmu instalačku s Win7 (může být i Vista, ale 7mičky jsou rychlejší) a při instalaci smažu všechny oddíly na disku a vytvořím si nové, naformátuju, a klidně nechám i nainstalovat systém. Potom teprve bootnu z instalačního CD WinXP a znovu si naformátuji disk. Zahlédl jsem radu na vypnutí USB portů, ne že by to souviselo s instalací tím, že by nešlo nainstalovat WinXP, ale vlastností WinXP je pojmenovat disky v poradi čtečka karet - HDD0 - DVD, takže pokud nevypneš na instalaci USB porty, může se stát (pokud při instalaci bude identifikována čtečka karet), že systém bude na disku označeném třeba až písmenem F, takže raději vypnout.
Symp

No, nechci rýpat, ale mi se ta poslední rada nezdá vůbec jednoduchá. Hlavně to šachování s instalačními disky a s rozdělováním hdd...
Instalátor Wxp přece umí rozdělit i naformátovat hdd, tak proč ty komplikace s opakovaným spouštěním instalace. To by chtělo vysvětlit.
Vypnutí USB portů, To je úplná novinka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru