Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Win XP na Linux SUSE

Kamarád si koupil jako vánoční dárek notebook HP s instalačním CD Linuxu a požádal mě, abych mu k tomuto systému nainstaloval win Xp, ale jako začátečník s Linuxem jsem samozřejmě narazil na řadu problému. Pár se mi jich podařilo vyřešit (jako třeba rozdělení disku a jednen z oddílů je NTFS), ale při instalaci Windows se mi vždy stane těsně, před tím než začnou první instalační volby, že mi naběhne "modrá smrt" s tím že si mám překontrolovat pomocí nástroje chkdsk. Tak se chci zeptat, jak se dostanu do příkazového řádku, abych mohl tento nástroj použít, nebo popřípadě nějaké jiné nápady jak tento problém řešit.

PS: Zachování stávajícího Linuxu není podmínkou.

Předmět Autor Datum
Zkuste se podívat do BIOSU a přepnout SATA režim na IDE compatible.
shark.jd 21.12.2010 09:16
shark.jd
Ano bude to problém se sata řadičem. Je nutné ho v biosu přepnout. Je otázka zda to vůbec půjde. Vět…
FixExa 21.12.2010 11:15
FixExa
Já jsem si to myslel, že to takhle dopadne a se vším s váma souhlasím. Sám ho moc nechápu proč si ko… poslední
EDIE 21.12.2010 12:48
EDIE

Ano bude to problém se sata řadičem. Je nutné ho v biosu přepnout. Je otázka zda to vůbec půjde. Většinou mají bios úplně očesaný.
Jinak se podívat na stránky výrobce, zda vůbec podporuje Windows XP na tomto notebooku. Když nebude podpora od výrobce, většinou notebook plně nerozchodíš. (webcam, wifi, atd...). Když nechce linux tak ať si to příště nekoupí. Windows XP se již neprodávají a standardně se jedná o nelegální instalaci OS. Buď tam jsou Win 7 nebo linux. Záleží na výrobci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru