Avatar uživatele
Jrkuft

Americké domy? To jen ze dřeva?

V dokumentech z ameriky kde dělají domy vždy začínají dřevenou kostrou a na ní přišroubují dřevotřískové panely a pak jentak nějak dokončují. To se to tam tak vážně dělá? co takový dům vydrží?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? lejdy.můn, anonym před 3097 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

myslím si, že to dělají kvůli tomu, že je to rychlé a levné řešení pro výstavbu. stejným způsobem se dnes staví i u nás, jen s tím rozdílem, že u nás je to na betonových základech s konečným zateplením a fasádou a v Americe na pilířích. dům vydrží, dokud ho neodnese vítr, nebo voda a nespálí oheň. také se tam staví domy z litého betonu, stejně jako u nás. jak jsou na tom s pórobetonem a pálenou cihlou, nevím. já osobně bych dřevostavbu nechtěl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
isteron

Preto robia z drevených latiek, aby sa mohli sťažovať vo svete , ako a koľko im tých drevených chatiek nejaký hurikán rozbil a poškodil. Na záberoch o škodách vidíme len rozbité latky a drevečká, aj v oblastiach , kde sa vyskytujú často hurikány a tornáda.
u nás v zhornatých oblastiach stavali zrubové drevenice na vymurovaných z kameňov, alebo vybetónovaných spodkoch a pivniciach. Tiež tam fúka, prší sú búrky a povodne. Ale to viac a dlhšie vydrží ako v Texase , alebo v Orinoku.

Upravil/a: isteron

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

ne, ti majetnější bydlí v karavanu na kolečkách a v boudě z vlnitého plechu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek