Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace knihovny přes celou stěnu

Začíná se mi nedostávat prostoru ve stávající knihovně a uvažuji o přeměně jedné stěny pokoje ve velkou knihovnu pokrývající celou stěnu. Nemáte někdo zkušenost s tím, zda knihovnu upevnit přímo na stěnu, oddělit izolační vrstvou nebo naopak nechat provětrávanou mezeru?
Stávající stěna z venku není izolovaná, je to 40cm stěna z plných cihel. Mám trochu obavu, že i když nechám mezeru tak knihovna zabrání proudění vzduchu a ohřátí stěny a v zimě bude pak stěna za knihovnou vlhnout a plesnivět (to se již nyní částečně projevuje v koutech). Napadlo mě knihovnu podložit v celé ploše deskami z extrudovaného PS, což by jednak trochu vyrovnalo nerovnosti stěny a spolu s policemi a knihami fungovalo jako vnitřní izolace. Není to zcestná úvaha?

Předmět Autor Datum
Vnitřní izolace má mnoho úskalí, mj. plíseň a kondenzát pod izolací. Musela by tam být ještě pěčlivě… poslední
kejki 26.09.2012 22:51
kejki

Vnitřní izolace má mnoho úskalí, mj. plíseň a kondenzát pod izolací. Musela by tam být ještě pěčlivě provedená parozábrana z vnitřní strany.
Mezera sama o sobě u chladné stěny nemusí stačit, záleží na vlhkosti v místnosti, na kolik topíte. Někomu stačí na spínačky občas puštěný ventilátor, který mezeru provětrá teplým vzduchem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru